Toplantıya Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Resul Durmaz, Tarım Reformu Genel Müdürlüğünden Daire Başkanı Deniz Oruç, Mühendisler Sebahat Aslan ve Fethi Molla, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar, Yalova Çiçekçilik İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri ile SASBÜD başkanı Umut Sakarya katıldı.

Toplantıda Çiçekçilik İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin bugünkü durumu ve geleceğiyle ilgili bilgi alış-verişinde bulunuldu.

Tüm iş ve işlemleri Bakanlık Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve % 80’i Laledere köyü, % 20 si de Gacık köyü sınırları içerisinde bulunan Çiçekçilik İhtisas Organize Sanayii Bölgesinin sorumluluğunu ve sekreteryasını İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yürütüyor.

2007 yılında kamulaştırma çalışmalarına başlanan Çiçekçilik İhtisas OSB’nin İl Müdürlüğü tarafından harita çalışmaları tamamlanarak kadastro kontrolleri yapıldı. Laledere ve Gacık köylerinde tapu tescil işlemleri gerçekleştirildi. Yeni oluşturulan blok, yol ve parsellerle ilgili uygulamalar ve tarla içi geliştirme hizmetleri ise halen devam ediyor.