2 Ağustos 2013 tarihinde yayınlanan “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun” 5488 sayılı Kanununa eklenen geçici 3. üncü maddesine göre aşağıdaki esaslar doğrultusunda çiftçilere destekleme ödemesi yapılacak.

      A. Bakanlığı tarafından yürütülen desteklemelerle ilgili olarak üreticilerin hesaplarına konulmuş olan blokeler, ödeme yasağı konulan gerçek veya tüzel kişilerin 02.08.2013-01.10.2013 tarihleri arasında İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurmaları şartıyla, altı ay içerisinde yapılacak incelemede gerçek üretim yapıldığının tespit edilmesi halinde, kaldırılacak.
     B. 25/4/2006 tarihinden itibaren desteklemelerden yararlanmak için başvuruda bulunmasına rağmen, fatura/müstahsil makbuzu ve diğer belgelerin muhteviyatı itibariyle sahte veya yanıltıcı belge olduğu gerekçesiyle destekleme ödemesi yapılmayan veya yapılmış olan destekleme ödemesi geri alınan gerçek veya tüzel kişilerin 02.08.2013-01.10.2013 tarihleri arasında İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurmaları şartıyla, yapılan incelemede gerçek üretim yaptıklarının tespit edilmesi halinde destekleme primleri ödenecek.
   C. Yararlandıkları destekleme tutarlarının, aynı gerekçelerle geri alınması yönünde haklarında takip başlatılıp sonuçlanmayanlar için de aynı hükümler uygulanacak. 
D. 25/4/2006 tarihinden itibaren desteklemelerden yararlanabilmek için başvuruda bulunmasına rağmen, ibraz edilmesi istenilen makbuz, fatura veya diğer belgelerden herhangi birini ibraz edemeyen üreticilerin 01.11.2013 tarihine kadar İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüklerine başvuruda bulunmaları şartıyla, yapılan incelemede gerçek üretim yaptıklarının tespit edilmesi halinde hak ettikleri destekleme primleri ödenecek.