HABER: Abdullah Bozkurt

“Yalova İlinde Ekmeklik Buğday Üretiminin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Projesi” kapsamında Yalova Tarla Bitkileri Üreticileri Birliği ve Çiftlikköy Ziraat Odası Başkanlığı çiftçilere törenle 5 ton sertifikalı ekmeklik buğday tohumu dağıttı.

Yeni Buğday Çeşitlerinin Yaygınlaştırılması ve Geliştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere tohum dağıtıldı. 40 çiftçiye 5 ton tohum dağıtan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Anaçardı, Tarla Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı Ali Rıza Tarlan’a teşekkür etti.

Çiftlikköy Ziraat Odası Başkanlığında düzenlenen törene İl Müdür Yardımcısı İrfan Sakinci, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Selahattin Aras, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Necdet Tuncer, Çiftlikköy İlçe Müdürü Şefik Arıca, Altınova İlçe Müdürü Mesut Ünal, Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, Çiftlikköy Ziraat Odası Başkanı Mehmet Anaçardı, Tarla Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı Ali Rıza Tarlan, teknik personeller ile çiftçiler katıldı.

Tohum dağıtımıyla ilgili yapılan konuşmaların ardından “Yalova İlinde Ekmeklik Buğday Üretiminin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Projesi” kapsamında Yalova Tarla Üreticileri Birliği tarafından finanse edilen 5 ton sertifikalı Adelaide çeşidi kırmızı ekmeklik buğdayın Altınova ve Çiftlikköy ilçelerine bağlı 20 köyden 40 çiftçiye alanda bulunan yetkililer tarafından dağıtımı yapıldı. Yalova’da ilk defa denenecek olan Adelaide buğday çeşidi dekarda ortalama 600 kg. verim özelliğiyle öne çıkıyor. Üretimde başarı sağlandığı takdirde

sözkonusu buğday çeşidinin daha da yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Gazetemiz muhabirine konuşan Çiftlikköy Ziraat Odası Başkanı Mehmet Anaçardı, “40 Çitçimize 5 ton buğday dağıttık. Ortalama 125 kilo civarı yapıyor ve 6 dönüm ekiliyor. Altınova ve Çiftlikköy köylülerin üreticilerine dağıtımını gerçekleştirdik. Bu çok verimli bir tohum olduğu için özellikle seçtik. Saman yönünden de tane yönünden de çok verimli bir buğday. Ekmeklik yönünden de çok zengin bir buğday. Tüm çiftçilerimize hayırlı olsun, bereketli olsun diyorum” açıklaması yaptı.