Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanarak Bakanlığa gönderilen ve Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan projelerle 3,45 milyon liralık yatırım bütçeli 5 adet proje hayata geçirilecek. Projelere 850 bin lira Bakanlık, 150 bin lira Özel İdare olmak üzere toplam 1 milyon liralık hibe desteği tohum, fide/fidan şeklinde verilecek.

2021 yılı içerisinde uygulanacak projelerin ayrıntıları şu şekilde:

Geçtiğimiz aralık ayında 1. Etabı hayata geçirilen ve 65 dekar yeni kivi bahçesi kurulumu için hibe desteği sağlanan "Yalova İli Kocadere-Şenköy Havzasında Kivi Üretiminin Geliştirilmesi Projesi’nin II. Etabı kapsamında yine yaklaşık 65 dekar alan için hibe desteği sağlanacak. Proje kapsamında çiftçilere hibe olarak Kivi Tesisi beton direk ve askı sisteminin diğer malzemelerinin verilmesi sağlanacak. Böylece 2. Etabın sonunda 130 dekar kivi bahçesine hibe sağlanmış olacak.

"Yalova İlinde Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında 34 çiftçiye 120 dekar alanda uygulanmak üzere Aronya, Adaçayı, Ebegümeci, Tıbbi Nane, Aynısefa ve Mürver bahçe tesisleri için fide fidan desteği sağlanacak.

"Yalova İlinde Yağlık Ayçiçeği Üretiminin Arttırılması Projesi" kapsamında 30 çiftçiye 1500 dekar alanda uygulanmak üzere 750 kg Ayçiçeği tohumu hibe olarak dağıtılacak.

"Yalova İlinde Yem Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında ise 65 çiftçiye 500 dekar alanda uygulanmak üzere 4.820 kg Yonca, Macar Fiği ve Yem Bezelyesi Tohumu dağıtılacak.

Ayrıca bakanlık ve özel idare destekleri ile uygulanacak "Örtü Altı Sebzeciliğin Geliştirilmesi Projesi" ile de yaklaşık 100 çiftçiye yaklaşık 150 dekar alanda biber ve fasulye üretimi için tohum ve fide desteği sağlanacak.

Bitkisel Üretim projeleri ile yaklaşık 300 çiftçiye 2.500 dekar alanda yapılacak üretim için destek sağlanmış olacak.