Sunumu Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli uzmanlar Mine Akgül ve Ayten Alp gerçekleştirdi.

         Dengeli Beslenme ve Fiziksel Aktivitenin önemine konulu sunum katılımcılarca beğeni topladı.

         Eğitim seminerinde dünyada ve ülkemizde obezite artan bir sağlık problemi olarak acil önlem alınmasının üzerinde duruldu.

  Obezitenin oluşmasında etkin olan faktörlere değinen Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli hemşire Mine Akgül, ‘Bireysel çabanın yanı sıra birçok kurum ve kuruluşa görevlerin düşüyor. Toplumun bilinçlendirilmesi gerek’dedi.

      Günümüzde yaşam kalitesini arttırarak yaşamanın, uzun yaşamak kadar önemli bir konu olduğunu söyleyen Halk Sağlığı Müdürlüğü sorumlu hemşire Ayten Alp, ‘Sağlıklı yaşlanmanın ve yaşa bağlı oluşabilecek sağlık risklerini çeşitli yöntemlerle en aza indirebilmek için temel etkenler beslenme ve fiziksel aktiviteler olduğunu bilmek gerek. Yaşla birlikte beslenmeyle ilgili sağlık sorunları oluşabilir’dedi.

      Seminerde besin maddelerinin değeri ve dengesi anlatılırken, beslenmede bilinçli yemenin önemi vurgulandı. Seminer sonrasında katılımcıların cihazlarla ölçümleri yapılarak vücut kitle indeksi ve vücüt dengelerinde kişilere bilgi verildi. Katılımcıların memnuniyeti ve bu seminerlerin devamı istendi.