Dayanışma yemeğine, CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, CHP İl Başkanı Özcan Özel, Çiftlikköy CHP İlçe Başkanı Cüneyt Çalışkan, CHP Meclis üyeleri, CHP teşkilatı ve birçok davetli katılım sağladı.

    Programın açılış konuşmasını yapan Çiftlikköy CHP İlçe Başkanı Cüneyt Çalışkan, ’Dayanışma yemeğimizde bizleri yalnız bırakmadığınız için herkese teşekkür ederim. Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ'ın partimize katılımıyla daha da güçlendik ve önümüzdeki yerel seçimde de CHP Çiftlikköy'ü alacağız’ dedi.

    Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, ‘Biz halktan aldığımızı, halka vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Bunu Çiftlikköy’de yaşayan herkes biliyor. Ekibini kurduktan sonra Çiftlikköy’de yapılmayacak bir şey yoktur. Ben inanıyorum ki, 2014 yerel seçimlerinde CHP çok daha üstün başarılar elde edecektir. Biz başarıyı istiyorsak, önümüzde hiçbir engel olamaz’ dedi.

     Siyaseti, insanları memnun etme sanatı olarak bildiklerini söyleyen CHP İl Başkanı Özcan özel, ‘İnsanlarımızı, memnun etmenin birinci yolu, yerel yönetimlerde iktidar olmaktır. Yalova’nın ve ülkemizin birçok yerinde yüzü gülmeyen insanlar var. Çiftlikköy’de herkesin yüzü gülüyor. Sandık örgütlenmesinde, genel merkezin nezdinde Yalova, Türkiye birincisi. Demek ki, iyi örgütlenip, iyi çalışıyoruz. Yalova’nın genelinde kendine değil, kentine çalışan belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğiz. Biz iktidarın olanaklarını, kendimize değil, halkımızın mutluluğu için harcağız’ dedi.

        Hükümeti eleştiren Yalova CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce,  ‘AK Parti'yi sandıkta yenmemiz gerek. Geçmişte Anavatan Partisi'nde, Doğru Yol Partisi'nde, Demokratik Sol Parti'de hangisi olursa olsun, siyaset yapmış bütün yurttaşlara sesleniyorum. Onların da Atatürk'ü sevdiklerini, cumhuriyeti sevdiklerini, cumhuriyetin kazanımlarına saygı duyduklarını biliyoruz. Türkiye'de siyasi partiler bir elin parmakları gibidir zaten. Kimi başparmaktır. Kimi işaret parmağıdır. Kimi serçe parmaktır. Kimi yüzük parmağıdır ama bu AK Parti, bu toprakların yapısı değildir. Bu AK Parti yandan çıkmış altıncı parmak gibidir’ dedi.

    İnce, ‘Geçen hafta 4'üncü kez grup başkanvekili seçildim. Basında çıkan o haberlere itibar etmeyin. Bugün de bazı internet sitelerinde CHP'den istifa edecek şeklinde haberler var. Kamer Genç'le Muharrem İnce, istifa edecek diye. Bunlar masaldır. Toplumda siyasette öne çıktığınız zaman sert laflar söylediğiniz zaman toplumun vicdanında kabul gördüğünüz zaman, düşmanınız çok olur ama bunlar Muharrem İnce için vız gelir tırs gider. Hiç böyle bir derdim yok. Bunları hepinizin bilmesini istiyorum. Türkiye'de bilgi kirliliği de var. Yandaş bir medya var’ dedi.
      İnce, ‘Camide içki içtiler' diyorlar. Hepimiz biliriz ki, bu ülkenin Alevisi, Sünnisi, Şafisi, Ateisti, namaz kılanı, kılmayanı hiç fark etmez. Bu topraklarda yüzlerce yıldır herkes camiye saygı duymuştur. Hiç kimse camide böyle bir iş yapmaz. Bunu herkes bilir. Ancak bir meczup olursa onu bilemem ben. İmam diyor ki, ben camide içildiğini içeni görmedim. Vay sen misin bunu diyen, imama 6 saat terörle mücadelede sorgulama yapıyorlar. İmam diyor ki, ben Müslümanım yalan söyleyemem. Şimdi iki korku var. Bir yanda Allah korkusu, öbür yanda Tayyip korkusu. İmamda Allah korkusu ağır bastı’ dedi.


Haber Foto:Gamze Yüksel