29 Ekim sabahı ilçe meydanında İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, Yalova Garnizon Komutanı Hv. Plt. Albay Okan Uygun, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, ilçe protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Bilgin, “Hepimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarım”

İlçe Kaymakamı Ömer Bilgin, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Eğer bundan 98 yıl öncesine seslenebilseydim, onlara sorumluluğunu almış olduğum Çiftlikköylülerin gönüllerinde dipdiri yaşadıklarını, bırakmış oldukları bu emanetin korunmasını ve daha ileri taşınmasında gerekli hassasiyetin gösterildiğini söylemek isterdim. Bu vesile ile hepimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlar, gösterdiğiniz ilgiye teşekkür eder, saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

Ödül, madalya ve kupa töreni

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilçe genelinde yapılan okullar arası şiir, kompozisyon, dart, okçuluk yarışmalarında derece alan öğrencilere ve 29 Ekim Kamu Kurumları Arası Voleybol Turnuvası’nda ilk üç sırayı alan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Çiftlikköy Belediyesi voleybol takımları temsilcilerine ödül, madalya ve kupaları da Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, Yalova Garnizon Komutanı Hv. Plt. Albay Okan Uygun ve Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar tarafından takdim edildi. Bayram etkinlikleri, Çiftlikköy M. Kemal Anadolu Lisesi Öğrenci Korosu tarafından seslendirilen ‘İleri Marşı’nın söylenmesi ve okulların tören geçişleriyle sona erdi.

Silpagar, “Türk Milleti bağımsızlığından taviz vermeyecek”

Cumhuriyet 98’inci kuruluş yıldönümünde Türk Milletinin bağımsızlığından taviz vermeyeceğini dile getiren Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Türkün istiklaline en güçlü şekilde sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan ettiği milli egemenlik yürüyüşünün dönüm noktası olan Cumhuriyetin ilanının 98. yıl dönümünü büyük gurur ve heyecanla kutladık. Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle yad ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.