19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Çiftlikköy İlçesi’ne bağlı mahalle ve köy muhtarları, Hükümet Konağı Tören Alanı’nda önce Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

Ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Akabinde muhtarlar önce Çiftlikköy İlçe Kaymakamı Ömer Bilgin’i makamında ziyaret ederek sohbet etti.

İlçe Kaymakamı Bilgin’i ziyaret eden muhtarlar ardından İlçe emniyet Müdürü Bülent Yıldız’ı ziyaret etti.

Daha sonra muhtarlar, İlçe Jandarma Komutanı Bünyamin Tunahan Pulat’ı makamında ziyarette bulundu.

İlçe Jandarma Komutanlığı ziyaretinin akabinde, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ı makamında ziyaret ederek kurum ziyaretlerini sonlandırdı.

Kurum ziyaretlerinin ardından, Çiftlikköy İlçesi’ne bağlı mahalle ve köy muhtarlarına, Çiftlikköy Engelsiz Kafe’de İlçe Kaymakamı Ömer Bilgin, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ve İl Genel Meclisi Çiftlikköy temsilcileri ev sahipliği yaparak Çiftlikköy’ün mahalle ve köy muhtarlarının katılım sağladığı yemekli toplantıda muhtarlar günü kutlandı.

Silpagar, “Devletimizle vatandaşımız arasındaki köprü kurma vazifesini ifa ediyorlar”

Yemekli toplantının ardından muhtarlara hediye takdim eden Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, 2015/11 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile 2015’ten bu yana her yıl 19 Ekim tarihinin Muhtarlar Günü olarak kutlandığını söyleyerek, “Halkımızın oylarıyla seçilen muhtarlarımız, devletimizle vatandaşımız arasındaki köprü kurma vazifesini ifa ediyorlar.

Biz de Muhtarlar Günü dolayısıyla ilçemizdeki mahalle ve köy muhtarlarımızla bir araya gelerek günlerini kutladık. Her zaman onların yanındayız. İlçemizde gerçekleştirdiğimiz projelerde onların da fikirlerini alıyoruz, sürekli istişareler yaparak çalışmalarımızı hep birlikte yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın belediyemizden istek ve taleplerini hızlı bir şekilde bizlere ileten muhtarlarımızla birlikte sorunları çözüme kavuşturuyoruz.

Özverili çalışmalarından dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor, bu vesile ile 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, tüm muhtarlarımızın vatandaşla iç içe, gönül gönülle çalışmalarının devamını diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Haber/Serhat Oruç