Çiftlikköy Mustafa Kemal Lisesi tarafından hazırlanan anma programına, Çiftlikköy Kaymakamı Hasan Öztürk, Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Şevket Bayram, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ ve ilçe protokolü katılım sağladı.
      Bağımsızlık şairi Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerle anıldığı etkinlikte öğrenciler İstiklal Marşı’nın kabulünü anlatan bir de piyes sahneledi.
         Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı kaleme aldığı ve TBMM’de okunarak kabul edildiği sahnelerin de sergilendiği tiyatro oyunu sırasında duygusal bir atmosfer yaşandı.
   Öğrenciler, milli şair Mehmet Akif’in 500 Liralık ödül konulduğu için yarışmaya katılmaktan vazgeçtiğini ancak bağışlamak şartıyla ikna edildiğini dile getirdi. Daha sonra Mehmet Akif’in hayatından kesitlerin sunulduğu slayt gösterisi yapıldı.

    Öğrencilerin oluşturduğu koronun seslendirdiği oratoryo türkülerle renklenirken İstiklal Marşı okuma yarışmasında birincilik kazanan öğrenci de İstiklal Marşı’nı yeniden okuyarak duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
     İlçe bazında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini de Kaymakam Öztürk, Garnizon Komutanı Bayram ve Belediye Başkanı Dağ verdi.
Haber Foto: Gamze Yüksel