İlçe meydanında yapılan törene Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, Hava Meydan Komutanı Hv. Pilot Albay Okan Uygun, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, ilçe protokolü, siyasi partilerin temsilcileri, şehit aileleri ve gazilerimiz katıldı.

 

Atatürk Anıtı’na çelenkler bırakıldı

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Teğmen Ahmet Alperen Yılmaz, “Hiç şüphe etmiyoruz ki, yeni Türk devletinin ve Cumhuriyetinin temeli bu zaferle atılmış, yaşamının sonsuza değin sürmesi burada tescil edilmiştir. Bu meydan muharebesinde akan Türk kanı ve bu semalardaki şehit ruhları, devlet ve Cumhuriyetimizin sonsuza değin koruyucuları olacaktır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajı okundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Kutlama Mesajı okunmasının ardından Kaymakam Bilgin, Hava Meydan Komutanı Hv. Pilot Albay Uygun ve Başkan Silpagar, kaymakamlık makamında ilçe protokolünün tebriklerini kabul ederek şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunun bir kez daha milletçe yaşandığını belirten Başkan Silpagar da mesajında, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, bu topraklarda ay yıldızlı bayrağımız altında özgürce yaşamamızı kanları ve canları pahasına sağlayan, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.