Kur’an kursu açılış törenine, İçe Kaymakamı Ömer Bilgin, İl Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık, İl Defterdar Müdür Vekili Mustafa Karadeniz, İlçe Jandarma Komutanı Tunahan Polat, İlçe Müftüsü Yusuf Ulusoy, İl Genel Meclisi Üyesi İdris Durmuş, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış İmam Hatip Ahmet Akkuş’un, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlçe Müftüsü Yusuf Ulusoy açılış konuşmasında her yaş grubundan vatandaşa din hizmeti vermek için büyük bir çaba içerisinde olduklarını belirterek, “Mehmet Akif Ersoy Camii Kur’an kursunda yetişkinlere yönelik verdiğimiz hizmete çocukları da eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz.” Dedi.  

Ulusoy, “Kur’an ahlakını, terbiyesini, edebini öğrenecekler.”

İlçe Müftüsü Ulusoy, açılan 4-6 yaş Kur'an kurslarını yalnızca Kur’an-ı Kerim okuma ve ezberleme yeri olarak görmemek gerektiğini ve 4-6 yaş Kur’an kurslarının çocukları hayata hazırlayan mekanlar olduğunu söyleyerek, “4-6 yaş grubu kurslarımızda çocuklarımız sadece Kur'an-ı Kerim okumasını öğrenmeyecek, çocuklarımız bu mekanlarda minarelerin gölgesinde sosyalleşecek, arkadaş edinecekler, Kur’an ahlakını, terbiyesini, edebini öğrenecekler. Kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederim.” Şeklinde konuştu.

Çıkrık, “Ağaç yaşken eğilir”

İl Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık, yaptığı konuşmada “Ağaç yaşken eğilir” atasözüne vurgu yaparak 4-6 yaş grubu kursların önemine değinerek açılış duasını yaptı.

Duanın ardından Kaymakam Ömer Bilgin beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte açılış kurdelesini kesip Kur’an kursunu inceledi. Kaymakam Ömer Bilgin, Kurs Öğreticisi Nebahat Hakseven’den kurs hakkında bilgi aldı.