Bu yıl 19. kez düzenlenen Uluslararası Türk – Tatar Kültür ve Folklor festivaline Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ ve folklor ekibi katıldı. 3 gün süren festivalde Yalova’yı Yürüyen Köşk Kültür ve Sanat Akademisi Topluluğu temsil ederken Başkan Dağ’a belediye meclis üyeleri Selami Doğancı, Adil Yele ve Çiftlikköy Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Zeki Ertürk de eşlik etti.

Kardeş Şehir Anlaşması

Festival bünyesinde Çiftlikköy Belediyesi ile Köstence’nin Tekirgöl Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü de imzalandı. Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ ve Tekirgöl Belediye Başkanı Stan Adrian arasında imzalanan anlaşmayla tarihsel, kültürel ve etnik bağları bulunan iki şehir arasında kardeşlik imzaya dökülmüş oldu.

Festivalin açılış kortejine katılan Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ’a Romanya basını yoğun ilgi gösterdi. Dağ, Romanya Milletvekili Ahmet Varol, Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği (RMTTDB) Başkanı Celil Esergep ile birlikte televizyon programına katıldı.

Yürüyen Köşk’e Büyük Alkış

Çiftlikköy Belediyesi’nin desteğiyle festivale katılan Yalova Yürüyen Köşk Kültür ve Sanat Akademisi Topluluğu ise “26 Dakikalık Adım Adım Anadolu “ adlı gösteriyi sundu. Büyük beğeni toplayan ve alkış alan gösteri sonrasında RMTTDB Başkanı Celil Esergep tarafından Halk Oyunları Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı ve Yalova Yürüyen Köşk Kültür Sanat Akademisi Başkanı Hakan Evciman ve Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ’a plaket verildi.

Ata’nın Evine Ziyaret

Festivale katılan 45 kişilik Çiftlikköy ekibi Atatürk’ün Selanik’te bulunan doğduğu evi de ziyaret etmeyi ihmal etmedi. 3 yıl süren restorasyon sonrasında yeniden ziyarete açılan evi inceleyen ekip daha önce sergilenen Atatürk'e ait özel eşyaların döneme ait orijinal parçalarının kaldırılmasıyla birlikte müzenin sanal ortama dönüştürülmesine tepki gösterdi. Atatürk’ün doğduğu evde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Dağ “Atatürk’ün kenti Yalova’dan gelip onun doğduğu yaşadığı evi ziyaret etmek insana çok farklı duygular yaşatıyor” dedi.