Daha öncede sokak hayvanlarına yönelik rehabilitasyon merkezi açarak, hizmet vermeye başlayan Çınarcık Belediyesi tekrar sokak hayvanlarına yönelik bir çalışma ile Yalova’da bir ilke imza attı.

     Çınarcık belediyesi olarak sokak hayvanlarına karşı ilgisiz kalmak istemediklerini söyleyen Belediye Başkanı Murat Erdoğan, ‘Çınarcık belediyesi sokak hayvanları rehabilitasyon merkezinde sokak hayvanları için klinik, tedavi, kısırlaştırma, sahiplendirme hizmetleri veriliyor. Yalova’da bir ilke daha imza atarak ilçemizde farklı mahalle ve mekânlara yerleştirilen sokak hayvanları beslenme odaklarını kullanıma sunuyoruz’ dedi. 

      Erdoğan, ‘5199 sayılı hayvanları koruma kanunu gereği zaten tüm belediyelerin sokaklarda yaşayan sahipsiz sokak hayvanları için, beslenme odakları kurma zorunluluğunun dışında yapmış oldukları bu çalışma ile Yalova ili içersinde bir ilke daha imza attı.

      Çınarcık Belediyesi Veteriner hekimi Erkut Ferhatoğlu, konulmuş olan beslenme odakları için hayvan severlerden destek isteyerek, belediyemizce kurulmuş olan beslenme odaklarına sıcak yaz ayları içerisinde bir kap su koymaları veya mama koyarak bu çalışmalarımıza destek olmalarını istemekteyiz’ dedi.