Ödülün sorumluluklarını daha da artırdığını ifade eden Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan, ‘Biz Belediye olarak her konuda olduğu gibi çevre temizliği ve geri dönüşümle ülke ekonomisine katkı sağlama konusunda da üzerimize düşenden fazlasını seve seve yapmaya devam edeceğiz. Bu yıl bilindiği üzere belediyemiz ikinci kez ödül aldı. Çevre ve Altyapı kategorisinde Katı Atık Transfer İstasyonu projesiyle Belediyemiz büyük bir başarı elde etti. İlçe ve Belde Belediyeleri arasında projemizle ikinciliğe layık görüldük. Marmara Belediyeler Birliğinin düzenlediği yarışmada Altın Karınca ikincilik ödülü aldık. Peş peşe aldığımız bu ödüller çalışma azmimizi daha da artırmakta aynı zamanda sorumluklarımızı da fazlalaştırmaktadır. İlçemiz için yaptığımız çalışmaların bize olan bu geri dönüşümleri bizi onurlandırmaktadır’dedi.


Türkiye'nin En Temiz Şehri Yarışması
nda, nüfusu 10 bin ve 50 bin arasında olan belediyelerde birinciliği Nevşehirin Ürgüp, ikinciliği Yalova’nın Çınarcık, üçüncülüğü ise Akçaabat aldı.
     5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla ATO Congresium'da düzenlenen etkinliğe, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, milletvekilleri ve çok sayıda bürokrat ile vatandaş katıldı.
   Bakan Bayraktar, düzenlenen etkinlikte, hızla gelişen dünyada atıklar, çevre kirliliği ve ekolojik tahribatın, her ülkenin ortak sorunu olduğunu söyledi.

      Çevre kirliliğinin artışı karşısında, ekosistemin kendini yenileme kapasitesinin her geçen gün daha da yetersiz kaldığını ve doğal dengenin bozulduğunu dile getiren Bakan Bayraktar, bunlara bağlı olarak iklim değişmesi gibi pek çok çevre sorununun yaşandığını söyledi.