Çınarcık Halk Eğitim Merkezi Müdürü İrfan Öztürk, gazetemize yaptığı açıklamada, Çınarcık Kaymakamı Soner Kırlı’nın talimatıyla Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ’ın kendisini arayıp, Çınarcık Belediyesi’nin tüm malzemeleri karşılayacağını ve Çınarcık HEM olarak böyle bir üretim yapabilir misiniz, sorusu üzerine Öztürk konuyu usta öğreticilerine açarak konuyu izah ettiğinde, kimsenin tereddüt etmeden kabul ettiğini ifade etti.

3 bin maske üretildi

Çınarcık Halk Eğitim Merkezi, 9 gönüllüsüyle maske üretimine devam ederken şimdiye kadar 3 bin maske üretti. 6 Nisan Pazartesi günü üretimine başlanan maskelerin 8 Nisan Çarşamba günü bittiğini ve Çınarcık Belediyesi’ne teslim edildiğini belirten Öztürk, Perşembe günü kurulan pazarda maskelerin belediye tarafından esnaf ve vatandaşlara dağıttığını ifade etti.

10 bin adet daha maske üretecek

Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer’in gazetemize yaptığı açıklamada, “Çınarcık Halk Eğitim Merkezi destek verdiği sürece, maske ihtiyacımız olduğu sürece, biz her zaman gereken malzeme desteğini sağlarız” dedi.

Salgın süreci boyunca üretime her zaman hazır olduklarını belirten gönüllüler, günde ortalama 5 saatini maske dikimine harcıyor. Çınarcık Halk Eğitim Merkezi Müdürü İrfan Öztürk, gönüllü olarak maske üretiminde çalışanlara, “Ülkemiz sizin gibi üretken insanlar sayesinde ayaktadır. Şu zorlu koşullarda işinizi gücünüzü bırakıp burada gönüllü olarak sarf ettiğiniz emeğiniz için herkesin huzurunda çok çok teşekkür ediyorum” dedi.