Yıllar öncesi yapılan ve değiştirilmesine 2013 yılının bahar ayında başlanan su ihale hattının yenilenmesi çalışmaları sırasında, delik deşik olan caddeler asfaltlanmayı bekliyor.

  Çınarcık Belediyesi’ne büyük tepkilerin yaşandığı şu günlerde, ilçeye gelip, deniz, güneş ve eğlenmeyi arzulayanlar, köstebek yuvasını andıran yollarda eziyet çektiklerini söyleyerek, Çınarcık Belediyesi yetkililerine ateş püskürüyorlar.

  Mayıs ayı sonunda bu tür hizmetlerin tamamlanması gerektiğine dikkat çeken, vatandaşlar, Çınarcık Belediyesi’ni beceriksizlikle suçluyorlar.

  Çınarcık gibi Türkiye’nin en önemli turistlik ilçesine yakışmayacak görüntülere tanık olduklarını söyleyen yerli turistlerle haftasonları Çınarcı’ğı tercih eden günü birlikçiler, “Tatil beldesi diye adlandırılan Çınarcık’da, tam bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. Çınarcık’ın girişi bir şantiyeyi andırıyor. Bu tür işler, koca kış döneminde yapılması gerekmez mi? Belediyeler, vatandaşlarına hizmet vermeliler, eziyet değil..!” şeklinde konuşarak tepkilerini dile getirdiler.

  Çınarcık ilçesinde esnaflık yapan birçok kişi ise, Çınarcık Belediyesi’ni beceriksizlikle suçlarken, “Çınarcık’da sezon zaten kısa. Üç aylık sürenin bir ayı da Ramazan’dan dolayı zaten sönük geçiyor. Geriye iki ay kalıyor. Okullar kapanalı 1 hafta oldu. Çınarcığa giren de, çıkan da ilçeye geldiğine bin bişman oluyor. Böyle bir hizmet anlayışımı olur?

  Çınarcık Belediyesi, bindiği dalı kesiyor. Biz, esnaf ve sanatkara yazık değil mi? Yaz sezonunu iple çekiyoruz. Yaşadığımız manzaraya bakın.

  Çınarcık Belediyesi’nin biran önce asfalt çalışmalarına başlamasını bekliyoruz” şeklinde konuşarak, turizmden geçimini sağlayan, hizmet setörüne hitap eden bir ilçeye bu tür aksaklıkların yakışmadğını söylediler.

  Çınarcık Belediyesi yetkilileri, “Asfaltlama çalışmaları, Haziran sonunda tamamlanacak”

  Çınarcık Belediyesi yetkilileri ise, su ihale hattının değiştirlmesinde yaşanan aksaklıklardan dolayı asfaltlama çalışmalarının geciktiğini söyleyerek, “Çınarcık ilçesinde, yıllardan beridir büyük sorun yaratan altyapı çalışmalarımızdan su ihale hattının yenilenmesi çalışmaları dolayısıyla asfaltlama çalışmaları gecikmiştir. Haziran ayı sonu itibariyle, Coşkun ve Poyraz Caddelerinde ki yol çalışması tamamlanacaktır” şeklinde konuşarak, şikayet konusu yolların tamamlanması için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Haber-Fotoğraf: Ayhan Polat