Gıda hijyeni ve mevzuatın gerektirdiği evraklar için denetlenen yaklaşık 100 işletme de görülen eksik ve aksaklıklar tespit edildi, işletme sahipleri bilgilendirilerek uyarıldı. Aralıksız olarak yapılacak denetimlerde hijyene dikkat etmeyen, insan sağlığına aykırı ürün kullananlar hakkında taviz verilmeden yasal işlem uygulanacağı işetme sahiplerine bildirildi.

DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM ETTİRİLECEKTİR

         Önemli bir turizm yöresi olan ilimizde özellikle yerli ve yabancı turistlerin rağbet gösterdiği Yalova Merkezİlçe, Armutlu, Çınarcık ve Termal ilçelerinde denetimler arttırılarak aralıksız devam edecek, İl dışından gelen misafirlerin sağlıklı ve gönül rahatlığı ile beslenmeleri konusunda azami çaba gösterilecektir.

ALO 174 GIDA HATTINI KULLANALIM

         En büyük denetçinin tüketici olması sebebiyle vatandaşlarımızın gıda ürünleri ve gıda satan işyerleri konusunda hassasiyet göstermeleri, gördükleri eksik ve aksaklıkları ALO 174 GIDA HATTI’NA bir vatandaşlık görevi gereği bildirmeleri gerekmektedir. Yapılacak müracaatlar en kısa zamanda sonuçlandırılacak ve ilgilisine bilgi verilecektir.