1 Kasım 2020 tarihinde 35 yaşındayken kansere yenik düşen Nilgün Gökhan Kurşunlugil anısına yapılan ve kısa sürede tamamlanan parkta, 1536 m2 alan üzerine kurulan çocuk oyun alanları, kamelya ve oturma bankları, fitness alanı ve basketbol sahası bulunuyor.

İlçe Protokolünde tam katılım

Parkın açılışına Nilgün Gökhan Kurşunlugil’in anne ve babası Nuriye-Turhan Gökhan ve eşi İlker Kurşunlugil katıldı.

İlçe Protokolünden ise; Çınarcık Kaymakamı Cemil Aksak, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel, Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten, Çınarcık Belediye Başkan Yardımcısı Murat Savaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Karabacak, MHP Yalova İl Başkan Yardımcısı Mete Örnek, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Onur Dursun, MHP Çınarcık İlçe Başkanı Gökmen Bayraktar, Çınarcık Belediye Meclis Üyeleri, Kurşunlugil aile dostu Türk Rock Müziği Şarkıcısı Haluk Levent, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, mahalle halkı ve çok sayıda çocuk katıldı.

Açılış kurdelesini birlikte kestiler

Park açılısı öncesi dağıtılan balonlarla oynayan çocukların yüzleri palyaçolar tarafından boyandı. Başkan Soyer, çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker dağıttı. Parkın açılısından sonra protokol, parkı gezerek çocukların oyunlarını izledi.

Açılışta konuşan Nilgün Gökhan Kurşunlugil'in eşi İlker Kurşunlugil, parkın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Türk Rock Müziği Şarkıcısı Haluk Levent, “Rahmetle andımız, Nilgün Kurşunlugil'in eşi İlker Kurşunlugil ile konuşurken ‘Ağabey eşim adına bir park yaptırmak istiyorum’ deyince, biz de destek verelim dedim. Kalbi pırlanta gibi. İlker hayır işlerinde aktif biri. Ben de söz veriyorum parkın açılışına geleceğim dedim.  Emeği geçenlere, Çınarcık Belediyesine, Başkanımıza teşekkür ediyorum” açılamasında bulundu.

Başkan Soyer ise, Merhum Nilgün Kurşunlugil’i rahmetle anarak, ailesine sabır diledi.

Konuşmaların ardından parkın açılış kurdelesi; Kaymakam Cemil Aksak, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, Haluk Levent, Nilgün Kurşunlugil’in ailesi ve Belediye Başkanları ile kesildi.