Engelliler Haftasının başladığını  ve bu kapsamda makam ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Esengül Civelek, engelli vatandaşlarımızla sadece belirli gün ve haftalar da  bir araya gelmediklerini, nerde, ne zaman, nasıl fırsat yaratılırsa bu kapsamda engellilerimizle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

34 yıldır engellilerimizle yaşamanın ayrı bir huzurunu yaşadığını belirten Vali Civelek, ‘Engellilerimiz ile ilgili duyarlılık oluşturmak bu olgu karşısında bilgilendirmek, bilinçlendirmek, sorumluluğu kapsamında çok önemli çalışmaların, yasal düzenlemeler var. Son 10 yıl içerisinde engelli bireylerin, toplumda diğer vatandaşların sahip olduğu aynı haklar(sosyal-siyasal-ekonomik haklar )doğrultusunda yaşam kalitelerini artırmaya yönelik çok yoğun çalışmaların gerçekleştiriliyor’dedi.

Bugün gelinen noktaya değinen Vali Civelek, ‘Gerek engelli bireylerimize yönelik eğitim imkanlarının artırılması gerek meslek  edinme noktasında mesleki bilgi beceri eğitimleri, kurslarıyla meslek edinmelerinin daimi gelir sahibi olmalarının sağlanması konusunda, engelli bireylerimizin bakımına, sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine ilişkin, sosyal yaşamın içinde olmalarını sağlayacak her türlü fiziki ve çevresel engellerin ortadan kaldırılmasına, yaşam kalitelerinin artırmaya yönelik bizleri memnun eden çalışmaların varlığından memnuniyet duyuyoruz. Biz istiyoruz ki engelli bireylerimiz yaşama umutla baksınlar geleceklerine ilişkin onların endişelerini en alt seviyeye indirgeyelim ve hiçbir şekil ve şartla ne engelli bireylerimiz ne de engelli bireylere sahip ailelerimiz yaşama ilişkin kaygı taşımasınlar’dedi.

      Eski Gençlik ve Spor ve Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Özak’ın bağışı olan akülü araç Vali Esengül Civelek tarafından engelli bireyimize teslim edilmiştir.