Emniyet müdürlüğünce alınan tedbirler hakkında bilgi veren Yalova İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, ‘2013-2014 eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte, okul taşıtlarının trafiğe katılmasıyla trafik yoğunluğunda artış olacağı, bu kapsamda öğrencilerimizin ve okul taşıtlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek ve çocuklarımızın güvenli bir trafik ortamında eğitim ve öğretimlerini sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla Emniyet Müdürlüğümüzce aşağıdaki tedbirler alınıp uygulanacaktır’ dedi.

   Okul önleri ve civarında yaya ve araç trafiğinin önemli ölçüde artış göstereceği değerlendirilerek gerekli trafik tedbirleri aldıklarını ifade eden Yüksel, ‘Okul giriş ve çıkış saatleri takip edilerek öğrencilerimizin güvenli bir trafik ortamında yolculuk yapmaları sağlanacaktır.

           Çocuklarımızın güvenli seyahat etmelerini sağlamak amacıyla okul servis araçları üzerinde yapılacak denetimlerde;

Okul servis araçlarının başta 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu olmak üzere Karayolları Trafik Yönetmeliğine uyulması. Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği hükümlerine göre, Okul servis araçlarında, Belediyelerce düzenlenen Okul Servis Aracı Özel İzin Belgesi ve Okul Servis Aracı Bakım ve Onarım Takip Formu’nun bulundurulması.

   Araçlar üzerinde bulunan “Okul taşıtı” yazısının ve “Dur” kırmızı ışık veren lambanın araç üzerinde ve çalışır vaziyette olması, aracın her koltuğunda emniyet kemeri bulundurulması ve kullanılır vaziyette bulundurulması.

Şoför ve rehber personelin yönetmelikte belirtilen şartları taşıması.

Okul Servis araçları Hizmet Yönetmeliği’nin 2.maddesinde yapılan ve 06/08/2013 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren değişiklik gereği taşıtlarda aranacak şartların yerine getirilmesi zorunludur.’ dedi.