Eğitimine ve gelişimine önem veren, yalnızca kendi nesli için değil, kendisinden sonraki nesiller için de üretken ve gelecek vaat eden bir sorumlulukta kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini ifade eden AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “ 94 yıl önce 19 Mayısta Gazi Mustafa Kemal, Samsun'a giderek bağımsızlık mücadelesini başlatmış, bu mücadele milletimizin azim ve kararlılığıyla birleşerek tüm yurtta dalga dalga yayılmış ve Milli Mücadele zaferle sonuçlanmıştır. 19 Mayıs tarihe önemli bir not olarak düşülmüştür.

   19 Mayısın, gençlik bayramı olarak anılması ve kutlanması ayrıca mana yüklüdür. Bağımsızlık uğruna her cephede mücadele verecek gençlik, yarınlarımızın teminatıdır. Dünya devletlerinin tarihte yaşadıkları savaş meydanlarında verdikleri mücadelenin yerini bugün; akıl, bilim, teknoloji, ekonomik ve sosyal statü gelişimi, demokrasi ve kalkınma almıştır. Bu yüzden gençlerimiz ve gelecek nesiller, küreselleşen dünyayı iyi anlayabilmek ve doğru yorumlayabilmek için, bilgi ekseninde bireysel ve toplumsal vazifemiz olarak daha fazla araştırmalı ve daha fazla okumalıdır.

Geleceğin devlet yöneticileri, siyasetçileri, eğitimcileri, bilim adamları, sanatçıları ve diğer meslek temsilcileri olarak gençlerimizin ülkemizi; bilimde, ekonomide, kültür ve sanatta, eğitimde, sporda elde edecekleri başarılarla taçlandıracaklarına inanıyor, dünyanın lider ülkesi olma yolunda aldıkları emaneti layıkıyla yücelteceklerini biliyorum. Çünkü, gençlerine değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe de güvenle bakabilirler. Günümüzde genç nüfus, bir ülkenin sahip olduğu en önemli değer en önemli potansiyel güçtür. Gençlik, bir ülkenin vizyonu, geleceğinin de teminatıdır’’dedi.

        Coşkun, ‘Gençliğin eğitimi ve önemli sosyal statüye sahip olabilmeleri için Hükümetlerimiz döneminde önemli çalışmalar yapılmıştır. Daha önceden Gençlik ve Spordan sorumlu Devlet Bakanlığına bağlı olarak faaliyet sürdüren Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, 2011 yılında kurulan 61. Hükümette Gençlik ve Spor bakanlığı olarak kurulmuştur. Üniversite öğrencilerine eğitim, sosyal, kültürel ve teknolojik önemli destekler artırılmış, sporun gelişmesi ve gençlerimizin spora olan ilgisini artırıcı bir çok proje Gençlik ve Spor Bakanlığının kurulması ile büyük bir ivme kazanmıştır. Seçilme yaşı 25’e indirilerek gençlerimizin siyasette de mevcudiyetlerinin artışına da hız kazandırılmıştır.

Biz gençliğimize güveniyoruz. Onların da kendilerine inanmalarını ve güvenmelerini istiyoruz. Dinimize, gelenek ve göreneklerine bağlı, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkacak gençliğimiz; çok değerli bir mirasın gelecekteki emanetçileri olarak taşıdıkları sorumluluğun bilincinde olmak durumundadırlar. Toplum olarak da millet olarak da gençliğe daha fazla güvenmemiz ve inanmamız, kişisel gelişimleri için özellikle de aileleri olarak daha fazla moral desteği vermemiz gerekmektedir. Aynı zamanda, hızla gelişen çağ ve teknolojide, gençliğe sahip çıkmalı ve onları bu baş döndürücü gelişmelerin zararlarından korumalıyız.

Gençlik bizim millet ve ülke olarak yakın geleceğimizi görmemizi sağlayan aktörlerdir. Gençlerimizin sağlıklı gelişmesi için çaba göstermek, ortak sorumluluğumuzdur. Unutulmamalıdır ki gençlik, bireyin kendini tanıma ve kanıtlama, kimlik kazanma çabalarının yoğunluk kazandığı, yaşama, çevresine ve olaylara bakışının biçimlendiği önemli dönemidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyor, yarınımızı emanet ettiğimiz gençlerimize sevgi ve başarı dileklerimi sunuyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum" dedi.