Kamu kurum yöneticileri ve çalışanları, STK temsilcileri ve üyeleri, Yalova halkının ilgisi büyüktü.
     Hilal TV Genel Yayın Yönetmeni Adnan İnanç söyleşi yaparken, Ömer Karaoğlu ve arkadaşları ilahiler okudular. İHH Yalova Şubesi başkanı Hakan Tan’ın sağlık nedenleriyle katılamadığı gecede açılış konuşmasını yönetim kurulu üyesi Sabri Kan yaptı. Kuran-ı Kerim’in tilavetiyle başlayan gecede 20 yetime aile bulunması için bir çalışma yürütüldü ve yetimlere her ay düzenli bir şekilde bağış yapacak gönüllü aileler arandı.
    Kendisi ve eşi Neriman Coşkun adına birer yetim çocuğun bakımını üstlendiği gecede katılımcılarla duygu ve düşüncelerini paylaşan AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “Çok manidar bir gece yaşıyoruz. Hakikaten bizim inancımızdan gelen yetimlere destek vermek, yetimlerle bir arada olmak, yetim hakkı yememek ve yetimi kendi çocuğumuz gibi görmek. Bugün bu manada dinimizin emrettiği bir vazifeyi de yerine getirerek yetim çocuklarımız için birlik ve beraberlik içerisinde, dayanışma ve kardeşlikle bir gece tertip edilmiş, hazırlayanlardan ve katılımcılarından Allah razı olsun.
Peygamberimiz de bir yetimdi, daha dünyaya gelmeden önce babasını, henüz 6 yaşındayken de annesini kaybetmişti. Ve yetimlere el uzatan, başını okşayan onları himaye edenlerin Hak katında makbul olduğunu bizlere ifade etmişti.
İHH artık sadece bulunduğu yörede, ilde ve ülkede değil tüm dünyadaki yetimlere el uzatma girişimi ile hepimize, bu anlamlı ve güzel gece vesilesi ile ışık tutmuştur. Eşimle birlikte birer yetimin bakımını üstlenmeye karar verdim, burada bu salonda bulunan durumu ve imkânı olan çok değerli kardeşlerimin de birer el uzatarak yetimlerimize sahip çıkmalarını tavsiye ediyorum.  Yetimlerimize sahip çıkmak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, zorda olan Müslüman kardeşlerimize yardımcı olmak her birimizin inancı gereği bir vazifedir” dedi.
     Gecede slayt gösterimleri ile İHH faaliyetlerini anlattı. İlahi ve söyleşiler ile devam eden gecede kompozisyon ve resim yarışmasında birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Hilal TV Genel Yayın yönetmeni Adnan İnanç ve Yalova Kent Konseyi başkanı Ömer Fitöz tarafından hediyeleri takdim edildi. Gecede yaklaşık 40 yetime bağış toplandığı ifade edildi.