Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “17 Ağustos Marmara depreminin üzerinden 14 yıl geçmiştir. Hala akıllarımızda o unutulmayan, ibretlik ve düşünmesinin dahi zor olduğu görüntüler, sıkıntılar ve üzüntülerle dolu kareler vardır. Bir daha ülkemize, bölgemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın diliyorum.

    Deprem bir gerçektir, deprem olacak diye umutlarımızı yitirmenin ve önlemlerimizi almak konusunda tedbirli davranmamanın, deprem olmaz deyip umursamamak ve görmezden gelmenin sonuçlarının ne kadar acı olduğunu maalesef bundan 14 yıl önce gerçekleşen asrın felaketinde görmüş ve sonucunda birçok insanımızı kaybetmiş, hakkın rahmetine uğurlamıştık. Hatalardan ders çıkarmalı ve kayıpların sıfıra indirgenmesi yolunda minimum zarar doğuracak önlemlerin alınmasını hem vatandaşlık hem de toplumsal bir sorumluluk gereği görmemiz gerektiğini bir kez daha siz değerli hemşerilerimle önemle paylaşmak istedim’dedi.

          Coşkun, ‘14. yılında andığımız büyük Marmara depremi vesilesi ile depremde hayatını kaybeden tüm bölge insanımızın, değerli Yalovalı hemşerilerimin bir kez daha başı sağ olsun diliyorum. Bu vesile ile tarihimizde deprem, sel ve felaket sebebiyle hayatlarını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ise sabır ve ihsan diliyorum. Allah bir daha o acı ve sıkıntılı günleri Yalova’mıza, Marmara’ya, ülkemize ve dünyaya yaşatmasın diyorum” dedi.