Komisyon üyesi, milletvekillerine ülke genelindeki başarı ile tamamlanan ve yürütülmekte olan çalışmaları detayları ile anlatan Bakan Kılıç, gençlik ve spor hizmetlerinin revize edilerek kurumsal bir çerçevede hizmete sunulduğunu söyledi.

     Gençliğin sadece birkaç alanda değil her alanda etkin, uluslararası arenada iddiası ve başarıları olması için yatırım ve hizmet sürecine hızlı bir şekilde başladığını söyleyen Kılıç, eğitim ve destek çalışmalarının kat be kat aratarak devam ettiğinin altını çizdi.

ULUSAL GENÇLİK VE SPOR POLİTİKASI BELGESİ’NİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

       Gerçekleşen toplantıyı değerlendiren Komisyon Üyesi, Yalova AK Parti Milletvekili Temel Coşkun, “Ülkemiz büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, uluslararası alanda artan etkinliği ve dinamik genç nüfusu ile daha büyük devlet ve daha güçlü bir toplum olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Gençlerin ekonomik ve sosyal alanın tümüne etkin katılımı ülke kalkınması ve gelişimi için büyük öneme sahiptir. Tüm bunlara paralel olarak Hükümetimiz, bir gençli ve spor politikası hazırlayarak gençlik ve spor alanında eylem planı hazırlayarak yatırım ve hizmetleri hızlandırmıştır. En önemlisi de gençlik ve spor alanında ortak bir anlayış, vizyon, politika ve hedeflere ulaşma, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları ve diğer paydaşların hizmet ve faaliyetlerinde koordinasyon ve işbirliğini sağlama amacıyla bir kılavuz niteliğinde Ulusal Gençlik ve Spor Politikaları Belgesi hazırlanmıştır. Bakanlığımızın program, proje ve uygulamalarında yol gösterici olacak olan bir Stratejik Eylem planı niteliğindeki Gençlik ve Spor Politikaları Belgesi, bugünün ve geleceğin bedenen, ruhen ve fikren güçlü nesillerini yetiştirmeye önemli katkılarda bulunacaktır.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyon üyeleri olarak Sayın Bakanımızla birlikte yapımı devam eden ve planlanan proje, uygulamalar ve yatırımları değerlendirdik. Toplantımızın gençliğimize ve ülkemizde sporun gelişimine katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

 

       BAKAN KILIÇ’I, YALOVA’YA DAVET ETTİ

       Toplantıda Yalova’yı gündeme getiren Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “Merkez’de 2500 kişi kapasiteli Kapalı Spor Salonu ile Olimpik Yüzme Havuzu, Çınarcık ve Altınova ilçelerinde 250 kişi kapasiteli Spor Salonlarının, Merkez ve ilçelerde Gençlik Merkezlerinin yapımı ile Yalova, gençlik hizmetlerinde ve spor yatırımlarında yeni bir vizyon kazandırmıştır. Her biri birbirinden güzel olan bu yatırımların ilimize kazandırılmasında büyük paya sahip olan Sayın Bakanımıza ve kendisinin değerli ekibine hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Sayın Bakanımızı ilimize yatırımları yerinde görüp incelemeye, değerlendirmeye davet ediyorum” dedi.  

        Yalova’daki tesislerin yapımını yakından takip ettiğini ihale süreçlerinin hızlandırılması ve fiziki gerçekleşmelerinin bir an önce tamamlanması için gerekli talimatları verdiğini belirtilen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Milletvekilimiz Sayın Coşkun, Yalova’daki gençlik ve spor hizmetleri konusunda bizimle sürekli iletişim içerisindedir, hizmetlerin ve yatırımların takipçisidir. Ben de Yalova’da yapılan hizmetleri yerinde görmek ve inceleme yapmak üzere Yalova’ya gelmek arzusundayım. En yakın zamanda Yalova’ya bir ziyaret gerçekleştireceğiz” dedi.