Mübarek üç aylar silsilesinin üçüncüsü ve 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’e bir kez daha ulaşmanın sevinci ve hazzı içerisinde olduklarını söyleyen Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “Ramazan ayı Allah’a yakınlaşma ayıdır. İnancımız ve dinimiz gereği Ramazan, ayı bir kültür bir medeniyet tasavvurudur. Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan-ı Şerif, insanoğlu için bir bereket ve bağışlanma mevsimidir. İnsanın Allah’a kulluk etmesi için yanlış ve eksiklerini fark edebilmesi için,  günahından tövbe edebilmesi için, hatası ve noksanlarını giderebilmesi için önemli bir fırsattır. Bu vesile ile dünyalarımızda gerek bazı değişimleri gerekse ihtiyacımız olan manevi ihtiyaçları tamamlayarak ruhlarımızın rahata ve huzura ermesini sağlamak Ramazan ayı vesilesi ile mümkün olacaktır.  Ramazan ayını idrak ederken aslolan evimizde iftar sofralarının bereketini ve huzurunu ailelerimiz, akrabalarımız, eş ve dostlarımızla paylaşmaktır. Evlerimizi ve gönüllerimizi orucu bizimle idrak eden herkese açık tutmak bu ay içerisindeki en büyük toplumsal hassasiyetimiz olmalıdır. Müminlerin ahlâkı, camideki gibi aynı safta olanların her zaman bir ve beraber olmasını esas alır. Dar ve darlıkta kalanlar, yoksun bırakılmışlar ve yolda kalanlarla zenginlerin sosyal statülerini dinimiz eşit görmektedir. İbadetlerimizin ihyasını bu eşitliğe göre tatbik etmemiz Kuran-ı Kerim’de ayet-i kerimelerde hem de Peygamber Efendimizin sünnetlerinde bizlere nasihat etmektedir, emretmektedir. Ramazan gerçekten müminlerin bir ve eşit olarak Allah’ı idrak ettikleri ve kendilerine rızık olarak verilen şeyleri mümin kardeşleriyle paylaştıkları bir aydır. Paylaşımın yoğun yaşandığı bu ayda elde edilen ahlâkî meziyetleri bütün zamanlara yaymak da dünyamıza ayrı bir anlam, evlerimize bereket ve hayatlarımıza huzur katacaktır’dedi.

     Coşkun, ‘Ramazan ayı oruç ibadetinin yanında yardımlaşma ve dayanışmayı da içinde barındırmakta dünyamıza kattığı manevi hassasiyetle biz Müslümanları bu yönde düşünmeye ve davranmaya sevk etmektedir. Dinimizin emri gereği yardım edenin yardım edilene de karşı bir üstünlüğü yoktur.

Ramazan ayının, kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların yeşerdiği bir ay olarak geçirmenizi diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan ayının milletimizin birlik ve beraberliğinin kuvvetlenmesine, tüm insanlık için bereket, barış, huzur ve manevi kazançlara vesile olmasını temenni eder, tüm İslam âleminin ve Yalovalı hemşerilerimin mübarek Ramazan ayını tebrik ederim’ dedi.