Vatandaşlar tarafından beğeni toplayan konuşmasında ülke genelindeki siyasi, sosyal ve ekonomik gelişmelere değinen Milletvekili Coşkun, Yalova’da yapılan yatırımları, yapımı tamamlanan ve devam eden projeleri anlattı.

   Partisi’nin grup önerisi adına lehte söz alan Coşkun, Başbakan hakkında verilen gensoru ve başbakan Yardımcısı Beşir Atalay hakkında verilen meclis soruşturması görüşmelerinin Pazartesi günü yapılacağını söyledi.

    Muhalefet sıralarından sataşmaların yaşandığı konuşmada etkili bir konuşma yapan Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “Muhalefet Milletvekillerimiz ve muhalefet partilerimiz gensoruyu da maalesef ayağa düşürdüler ve sulandırdılar. Şunu ifade etmek isterim: Lütfen kimse Başbakanımızın ne sabrını ne de üzüntüsünü ölçmeye, test etmeye kalkışmasın. Bakın, biz ne yaptığımızı, nerede olduğumuzu ve ne yapmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Aziz milletimizin bize verdiği emaneti ve vekâleti en iyi şekilde taşımaya azami gayret gösteriyoruz.

Dünle bugünü kıyaslıyoruz. Gerekirse risk alıyoruz. Topu taca asla atmıyoruz. Sorunları ötelemiyoruz, gerekirse risk alıyoruz. ‘Nasıl olsa yüzde 50 oy aldık’ deyip yatmıyoruz. Tam aksine daha çok çalışıyoruz, daha çok milletimizle beraber oluyoruz. Daha doğrusu, milletimiz ne isterse onu yapıyoruz, milletimiz istediği müddetçe yapmaya da devam edeceğiz. Milletimize rağmen bir şey yapmıyoruz ve yapmayacağız.

   Tabii, muhalefetin eleştirisi olacak ama önerisi de olacak, yeri gelince desteği de olacak ki milletten destek bulabilsin. ‘Hep sattınız, batırdınız, parçaladınız’ edebiyatı artık prim yapmıyor. 1’inci Boğaz Köprüsü'ne karşı çıkanlar, 3'üncü Boğaz köprüsü yapılırken acaba çocuklarına ne diyecekler şimdi? Ancak, bu yüce Meclise hangi konu gelse, hangi kanun tasarısı ve teklifi görüşülse muhalefetin ağır eleştirileriyle karşılaşıyoruz. Şayet muhalefetin söyledikleri doğru olsa idi on yıldır bu memleket çoktan batmış ve AK Parti çoktan silinmiş, gitmiş olacaktı.

Hâlbuki ki tam aksine, biz her çalışmamızı önce milletimizle paylaşıyoruz, milletten aldığımız dua ve destekle her seçimden güçlenerek çıkıyoruz ve inşallah aziz milletimize önemli hizmetler vermeye devam edeceğiz’dedi.

AK Parti, milletin kurduğu bir parti olduğunu söyleyen Coşkun, ’ Tarih AK Parti'nin icraatlarını yazacak, bizden sonraki nesiller de bu hizmetleri yapanları minnetle ve şükranla anacaktır.

    Dün IMF'nin veda günüydü, belki takip etmemiş olanlar vardır, milletimiz bugün bayram yapıyor. Milletimiz bayram yapıyor, ülkemizin ekonomik başarılarına her gün bir yenisi ekleniyor.

Çözüm sürecini milletimizden aldığımız destekle, dinimizde ve geleneklerimizdeki en büyük değerlerden biri olan birlik, beraberlik ve kardeşlik ekseninde sürdürmeye her şeye rağmen devam edeceğiz. İnşallah, bu terör belasını da defettiğimiz zaman, ülke ve millet olarak barış içinde kalkınma ve ilerlemede zirveye çıkacağız. Tabii ki, bu gelişmelerden rahatsız olanlar olabilir. Ancak, muhalefetimizin de bu önemli ve tarihî sürece destek vermesini ve en azından daha insaflı, gerçeğe dayanan eleştiriler yapmasını veya önerilerini beklerdik.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’A, YALOVA HALKININ TEŞEKKÜRLERİNİ İFADE ETTİ

     Yalova’da yapılan çalışmaları anlatan Coşkun, Yalova’da düzenlenen ulusal ve uluslararası çalıştaylar ve kongreleri anlattı. Yalova’nın yeşili ve denizi ile eşsiz bir güzelliklere sahip bir kent olduğunu, Marmara’da bir inci olduğunu söyledi.

      Konuşmasının büyük bir bölümünü Yalova hakkında değerlendirmelerle sürdüren Milletvekili Coşkun, “Ülkemizde olduğu gibi, seçim bölgem olan Marmara'nın incisi güzel Yalova'mızdan da size biraz bahsetmek, konuyu da değiştirmek isterim. Yüzde 60'ı yeşil olan Yalova'mızın doğal güzelliğini, tarihî yeşil mirasını bozmadan yatırım ve hizmetlere hızla devam ediyoruz. Sosyoekonomik gelişmişlik sıralamasında 13'üncü sırada olan Yalova'mız, her yönüyle dikkat çeken bir kent olmuştur. Ekonomiden sağlığa, adaletten emniyete, bayındırlıktan gençlik ve spora, çevreden ormana ve ulaştırmaya kadar; Armutlu'dan, Çınarcık'tan, Termal'den, Çiftlikköy'den Altınova'ya kadar hepsine eşit hizmetler götürmekteyiz” dedi. 

“ÇİÇEĞİN KENTİ YEŞİL YALOVA”

Coşkun, “Tarım sektörüne yönelik önemli adımlar attık ve mesafe aldık. Çiçekçilik ve kivi sektörüne büyük destek verdik. Türkiye'deki toplam kivi üretiminin üçte 1'i güzel Yalova'mızda üretilmektedir. Türkiye'deki üretilen tüm kivilerin depolanabileceği modern soğuk hava deposunu şehrimize kurduk. 1.541 dekar TİGEM arazisini 42 adet çiçekçi müteşebbisimizin kümeleşerek oluşturduğu şirkete vermek suretiyle şehrin gelişmesine büyük bir katkı sağladık. Yaklaşık 40 milyon TL kalıcı yatırım yapılacak olan bu arazide tam kapasiteyle çalışmaya başlandığında yıllık 150 milyon TL cirosu olan bir gelir elde edilecektir. Süs bitkileri alanında bir ilk olarak gerçekleştirilen bu proje ile yaklaşık 3 bin kişinin de iş bulma ve gelir sağlama imkânı olacaktır ve yeni pazarlar açılacaktır. Çiçeğin kenti yeşil Yalova, hem kendi sınırları içerisine hem de komşu illerine âdeta hayat vermektedir.

Yatırımlarımızı daha iyi görmek için, çalışmalarımızı değerlendirmek için daha fazla çalışıyoruz. Yerel, ulusal ve uluslararası deneyimli ve profesyonel kurum ve kuruluşlardan azami derecede istifade ediyoruz. Bu anlamda, ilimizde, Eğitim Çalıştayı, Su Çalıştayı, Kivi Çalıştayı ve Uluslararası Süs Bitkileri Kongresi gibi önemli toplantıları halkımızla beraber paylaştık.

Eğitim, sağlık, ulaşım yatırımlarımızla, gençliğe, kadınlarımıza ve yaşlılarımıza yönelik Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan birçok projelerle yatırım sürecimiz devam ediyor. Bölgemizden geçen, ilimiz ve bölgemiz adına en büyük yatırımlardan biri olan Körfez Köprüsü ilimize büyük bir hareketlilik ve canlılık vermiştir. İlimizin jeopolitik önemini artıran ve ilimize önemli katma değer sağlayacak olan sayısız projelerin gerçekleşmesinde ve ülkemizde gece gündüz demeden, yorulmak nedir, usanmak nedir bilmeden yürüyen, ‘Durmak yok, yürümeye devam’ diyen ve bu işlerin başını çeken Sayın Başbakanımıza ve hükûmetlerimize Yalova halkının teşekkürlerini bu kürsüden iletmeyi bir borç biliyorum” dedi.