Öğrencileri sınıflarında ziyaret etti, öğretmen ve öğrenci sayıları hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürü ve okul müdürlerinden bilgi aldı. Ziyaretlerde AK Parti Yalova il başkanı Mustafa Pehlivan ve il yöneticileri, Çiftlikköy İlçe başkanı Süleyman Çelebi ve ilçe yöneticileri, Milletvekili Temel Coşkun’a eşlik ettiler.

 Tüm Türkiye’de aynı anda düzenlenen zümre toplantısı Çiftlikköy’de GSD Vakfı İlköğretim Okulu Tiyatro Salonunda yapıldı. Zümre toplantısına Milli Eğitim Müsteşar yardımcısı Salih Çelik’in telekonferans yolu ile katılımı ile gerçekleşti. Öğretmenleri zümre toplantısında ziyaret eden Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “Biz öğretmenlerimizi çok seviyoruz. Öğretmenlerimiz bizim için değerlidir, öğretmenlerimize önem veriyoruz. Her sene eğitime Merkezi Bütçeden en büyük payı aktarıyoruz. Eğitim yatırımlarına öncelik veriyoruz. Hem öğretmenlerimizin verdiği eğitimin, hem de öğrencilerimizin gördüğü öğretimin yüksek standartlarda olması için modern okul binalarının yapımını ve devrim niteliğinde teknolojik yenilikleri, dönüşümleri gerçekleştiriyoruz.

Yalova’mızda inşaat halinde 13 okulumuz bulunmaktadır, aynı zamanda FATİH projesi teknolojik dönüşümleri devam etmektedir. Okullarımızı ziyaret ediyorum, il ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizle birlikte okullarımızın varsa ihtiyaçlarını, taleplerini yerinde görerek değerlendiriyoruz. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin görüşlerini paylaşıyoruz. Eğitimde marka bir kent haline gelen Yalova’mızda derslik ve öğretmen ihtiyacı olmadan yeni bir eğitim yılına başladık. Bu bir ekip başarısıdır. Önce öğrencinin kendisi isteyecek ve başarıyı arzu edecek, sizler de bu başarıyı yükseklere taşıyacaksınız. Tabii ki, biz de üzerimize düşen sorumluluklarımızı daha fazla özenle yerine getireceğiz. Sizlerin başarısı, Yalova’nın başarısıdır. Yeni eğitim yılınızın kutlu olsun” dedi.

ÇİFTLİKKÖY’DE 13 OKULU ZİYARET ETTİ

Coşkun, Çiftlikköy İmam Hatip Ortaokulu, Mustafa kemal Anadolu Lisesi, GSD Eğitim Vakfı İlkokulu ve Ortaokulu, Şehit Baçerettin Özgür Ortaokulu, 75. Yıl Namık Kemal İlkokulu ve Ortaokulu, Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi, Ragıp Naile Saraç Anaokulu, Gazi Abdurrahman İlkokulu ve Ortaokulu ve Özel Murat Yıldırım Sağlık Meslek Lisesini ve Mesleki Eğitim Merkezini ziyaret etti. Gelecek hafta hizmete başlayacak eğitim binasının tadilat çalışmalarını inceledi, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Okul Müdür vekilinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

 

BAKAN EGEMEN BAĞIŞ’I KARŞILADI

AB Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış eşi ile birlikte Yalova’ya geldi. Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediye Başkanvekili Kasım Avar, Yalova Belediye Başkan yardımcısı Murat Uzun ve Yalova Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel tarafından karşılanan Bakan Bağış’a, Y.O.S.K. kulübü başkanı ve oyuncuları çiçek hediye etti. AK Parti Gençlik Kolları başkanı ve yöneticileri karşılamada AB Bakanı Egemen Bağış’la bir süre sohbet ettiler.

 

İTFAİYE HAFTASINDA YALOVA BELEDİYESİ İTFAİYE ERLERİNE ZİYARET

Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünü ziyaret eden Yalova Milletvekili Temel Coşkun, itfaiye erleri ile bir araya geldi. Ziyarette Yalova Belediye Başkanvekili Kasım Avar ve Yalova Belediye Başkan yardımcısı Murat Uzun hazır bulundular.

Vatandaşlarımızın canları hatta bazen eşyaları uğruna bile kendi canını ortaya koyan itfaiye erlerinin, birer gönül eri olduğunu ifade eden Milletvekili Coşkun, “İtfaiye teşkilatı önemli bir teşkilattır. Yangınlarda ve afetlerde ilk eli uzatan, sağlık ve emniyet teşkilatı kadar önemli gerekli bir teşkilattır. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Personel Daire Başkanlığı görevimde, İtfaiye teşkilatlarına büyük önem verirdim. Çünkü en kötü anlarımızda çoğu zaman tek çareyi itfaiyeden bekleriz. Canlarımızı ve eşyalarımızı sizlerin gayreti ile kurtarabiliyoruz.

Sayın Başbakan’ımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde itfaiye teşkilatlarının önemli olduğunu ifade ederdi. Önem gösterilmesi gereken bir hizmet birimi olarak değerlendirirdi. Başbakan’ımızın İtfaiye konusundaki hassasiyeti ile AK Parti İktidarı döneminde her kuruma verdiğimiz destek gibi İtfaiye teşkilatları için de büyük yatırımlar yaptık. Araç, gereç ve donanımların modern şartlarda temin edilmesini sağladık.

Yalova’da bu güne kadar önlenemeyecek bir yangın felaketi yaşanmamasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Belediye İtfaiye erlerine ve Orman İşletme Müdürlüğü itfaiye erlerine güveniyoruz. Bizlere güvenli bir yaşam sunduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. İtfaiye haftanızı kutluyorum” dedi.

MAHALLE SANDIK YÖNETİM KURULU DANIŞMA TOPLANTISINA KATILDI

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan Mahalle Sandık Yönetim Kurulları Danışma Toplantılarının ilki Mustafa Kemal Paşa Mahallesinde gerçekleştirildi. AK Parti Genel Merkez Teşkilat İşleri ve Seçim İşleri Başkanlığı tarafından alınan kararla ilçe, belde ve köylerde Sandık Yönetim Kurullarına da Danışma Kurulu Toplantıları düzenleyecekler. Yalova’da ilk kez düzenlenen toplantının açılışını AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun yaptı. Toplantıda il teşkilat başkanı Yaşar Demirel, Merkez ilçe yöneticileri, Mahalle başkanı ve Sandık Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundular.

Coşkun, Gazi Osman Paşa Mahallesinde ev ziyaretleri yaptı. Mustafa Kemal Paşa Mahallesinde esnaf ve kıraathane ziyaretleri gerçekleştirdi.