Ekonomik gelişimi destekleyen, fiziksel düzeyde uygulanabilir ve sürdürülebilir turizm ilkesini içeren bir planlama yaklaşımın ortaya konması stratejisi ile yeni dönem çalışmalarını icra edeceklerini vurgulayan Bakan Çelik, “İstihdamın artırılmasında ve bölgesel gelişimde turizmin öncü bir sektör konumuna ulaştırılması ve Türkiye’nin 2023 yılına kadar uluslararası pazarda turist sayısı ve turizm gelirleri bakımından ilk beş ülke arasında yer alması için tüm çalışmalarımıza hızla devam etmekteyiz. Turizmde uluslararası bir marka olma yolunda hedefimizi başarı ile gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.  
    Komisyon üyelerinin seçilmiş olduğu illerdeki Kültür ve Turizm yatırımları hakkında görüşlerini belirtildiği toplantıda Yalova’nın son dönemde turizmde atağa geçtiğinin vurgusunu yapan Yalova Ak Parti Milletvekili Temel Coşkun, “Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen, son dönemde ulusal ve uluslararası kamuoyunda doğal güzellikleri, kaplıca kaynakları, mavisi ve yeşili ile anılan Yalova, turizm konusunda atağa geçmiştir. Turizmde yatırım projelerini uygulanabilir kılacak teşvikler yardımı ile Yalova’da turizmin planlı bir şekilde geliştirilmesi ve yatırımların artırılması bölgemiz ve ülkemiz adına bir şanstır. Yalova, ülke genelinde turizmin gelişmesine katkı sağlayacak öncelikli ve önemli bir merkez olma potansiyeli taşımaktadır. İlimizdeki bu potansiyelin doğru bir şekilde yönlendirilmesi ve geliştirilmesi, turizm gelir kaynaklarının artırılması, bölgede önemli bir turizm kenti haline gelmesi için yerelde çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Komisyon üyeleri olarak Sayın Bakanımız ile birlikte tecrübelerimizden karşılıklı olarak istifade edeceğimize inanıyorum, yeni görevinde Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik’e başarılar diliyorum” dedi.
      Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’i Yalova’ya davet eden Milletvekili Coşkun, “Sayın Bakanımızı Yalova’ya davet ettim. Yalova’da yerinde inceleme yapılması gereken durumlar olduğunu ifade ettim. Yalova’yı programa alacağını önümüzdeki günlerde Yalova’da olabileceğini ifade etti” dedi.
    Yeni dönem çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmaları anlattı.
    Çalışmalarında Komisyon üyesi Milletvekilleri ile sık sık bir araya geleceğini ifade eden Bakan Çelik, Milletvekilleri ile birer birer sohbet ederek illerindeki turizm yatırımlarını değerlendirdi.