Açıklamasında yeniden diriliş anlamlarını taşıyan nevruzun dünyanın en eski barış ve kardeşlik mirası olduğunu söyleyen Coşkun, “Baharın ve bereketin müjdecisi olan Nevruz, sevgi ve hoşgörü günüdür. Baharın gelişini, doğanın uyanışını müjdeleyen, umut dolu başlangıçların, bolluk ve bereketin simgesi olarak kabul edilmektedir. Yalnız, nevruzda sadece doğa canlanmaz, ruhumuzdaki güzelliklerin yansıdığı iyi duygular da dirilir. Her baharın gelişi bir başlangıçtır, mutluluğa, kardeşliğe ve barışa açılan yeni bir sayfadır’ dedi.
    Coşkun, ‘Dili, dini, mezhep ve inancı, etnik kökeni ve siyasi görüşü ne olursa olsun, aynı bütünün, aynı vatanın, aynı milletin mensuplarıyız; aynı gök kubbenin altında yaşıyor, akraba ilişkileri kuruyoruz. Farklılıklarımız, ortak kültür mirasımızı oluşturan zenginliğimizdir.
Geçmişimizden günümüze büyük bir gururla taşıdığımız ve bizi güçlü kılan bu zenginlik, milletimizin birlik ve bütünlüğünü güçlendirmektedir. Nevruzu bütün unsurlarımızla, bütün farklılıklarımızla bu toprağın, bu vatanın asli unsuru olduğumuzun bilincinde karşılamalıyız ve kutlamalıyız.
Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin ortak kültür değeri olan nevruz bayramını kutluyorum, hep beraber nice bayramlara erişme dileğiyle saygıdeğer hemşerilerime sevgi ve selamlarımı sunuyorum’ dedi.