Çanakkale Zaferi’nin 98. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesine özel bir ziyaret gerçekleştiren Yalova AK Parti Milletvekili Temel Coşkun, Türk toplumun inanç değerleri açısından şehitlik ve gazilik kavramının çok mukaddes olduğunu belirtti.  
    Dernek başkanı Mustafa Ürkmez ve yönetim kurulu üyeleri, gaziler ve şehit yakınları tarafından sevgi seli ile karşılanan Milletvekili Coşkun, “250 binin üzerinde askerimizin şehit düştüğü 18 Mart Çanakkale Zaferi, milletimize büyük bir onur ve güven kazandırmıştır. Bu zafer aynı zamanda, milletimizin kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, harp sahasında bile düşmanından esirgemediği merhametini ve şefkatini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur. Vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimiz, emsalsiz özverileriyle, milletimizin değerlerinin ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu tarih boyunca kanıtlamışlardır.
Şehit ailelerine yapılanlar şehitliğin karşılığı kesinlikle olamaz. Çünkü bizim dinimizde şehitlik Peygamberlikten sonra en yüce makamdır. Bu vatan için şehit olanlar kalbimizin en müstesna köşesinde bulunurken, bu memleketi korurken gazi olanlar da bizim başımızın tacıdır. Ne kadar saygı duysak, hürmet etsek azdır. Çanakkale ruhu hâlâ hepimizin yüreğinde yaşamaktadır. Bizler de bu şuurla, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşımak için çalışıyoruz.
Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz sürece inanıyorum ki, yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır. Milletimiz şehitlerimizin ve gazilerimizin değerini daima bilmiştir. Onları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. Şehitlerimizi ve hakkın rahmetine kavuşan gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum, hayatta olan gazilerimize saygılar sunuyorum” dedi.