Yeni Yaşam Engelliler Derneği Kadın Kolları teşkilatı Ankara’da T.B.M.M.’de Yalova Milletvekili Coşkun’un misafiri olmuş ve derneğe ziyaret için Milletvekilinden söz almışlardı. Verdiği sözü yerine getiren Milletvekili Coşkun, Yeni Yaşam Engelliler Derneği üyeleri ve üyelerin ailelerini ziyaret etti.

       Derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren Yeni Yaşam Engelliler Derneği başkanı Murat Arslanhan, Milletvekili Temel Coşkun’a engellilere göstermiş olduğu özel ilgi ve alakadan ötürü teşekkür etti, dernek ziyaretinin hem kendisi hem üyeleri adına memnuniyet verici olduğunu söyledi.

     Milletvekili Coşkun’un, Ankara’da olsun Yalova’da olsun engellilerin taleplerini geri çevirmediğini ve bir engelli dostu olarak engellilere ve onların taleplerine her zaman duyarlı bir şekilde yaklaştığını ifade eden Kadın Kolları başkanı Nurten Anıl, Yeni yaşam Engelliler Derneği’ne gerçekleştirdiği nezaket ziyaretinden duydukları mutluluğu ifade ederek, dernek kadın kolları teşkilatı adına Milletvekiline teşekkür etti.

 

‘ENGELLİLERE YAŞAM HAKLARINI AK PARTİ İKTİDARLARI TESLİM ETTİ’

       Engellilere yaşam haklarının AK Parti İktidarları döneminde teslim edildiğini vurgulayan AK parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “Ak Parti İktidarı ile birlikte engellilerimize yönelik yapılan çalışmalar hız kazanmış, bu kapsamda ilk olarak 2005 yılında çıkarılan ve Ülkemizde ilk olma özelliğini de taşıyan Özürlüler Kanunu yürürlüğe girmiştir. 2005 yılı sonrasında yönetmeliklerle desteklenen Özürlüler Kanunu kapsamında öncelikle Engellilerimiz sosyal hayata adım atmış takibinde eğitimden istihdama sağlıktan sosyal güvenliğe birçok konuda problemleri çözülmüştür. Son 10 yıl baz alındığında Özellikle Sosyal Güvenlikte Avrupa’ya örnek olacak nitelikteki çalışmalar hayata geçirilmiştir.

       12 Eylül 2010 tarihindeki anayasa değişikliğiyle engellilerimize tanınan pozitif ayrımcılık gereği onların beklentileri talepleri ve ülkemizin ekonomik gücü İstikrarı büyüyüp güçlendikçe sorunlarını sorun olmaktan çıkarmak hükümetimizin tek sosyal ve hukuk devleti anlayışı oluştur.

       Özel sektörde çalıştırılan engelli işçilerin sigorta primlerinin tamamının devlet tarafından karşılanmasını sağladık. Kendi adına çalışan engellilere 5 yıl erken emekli olma hakkı getirdik. Engellilere ait bir evin, emlak vergisinden muaf olması yine AK Parti döneminde sağlanmıştır.

Çok önemsediğim bir gelişme olarak, bakıma muhtaç engelli çocuğu olan kadın sigortalılara erken emeklilik hakkı tanınmasıdır. Bu engelliye ve ona sahip çıkana olan duyarlılığımızın apaçık ifadesidir. Aynı şekilde engelliler için üretilen her türlü araç ve gereci, KDV’den muaf hale getirdik.

       1. derecede engelli yakını olan devlet memurlarının, engelliler için eğitim imkanı bulunan yerlere öncelikli olarak atanmalarını, yasal değişiklikle sağladık. 1. derecede  engelli yakını bulunan kamu çalışanlarına, günde 1 saat bakım izni verilmesini sağladık.

Çalışamayacak durumda olan ya da iş bulamayan engellilere bağlanan aylıkları % 200-300 oranlarında artırdık. Evde bakılan her engelli birey için, bakanlara (anne, abla, teyze vs.) bir asgari ücret tutarında aylık bağladık. Bunun yıllık maliyeti yaklaşık  1.7 milyar lira’dır. Halen 300.000 engelli birey bu uygulamadan yararlanıyor.

       Engelliler için ne yapsak azdır, fakat yaptığımızla yetinmiyor. En yüksek hayat standartlarında yaşam sürmeleri için, Hükümetimiz gereğini fazlasıyla yerine getiriyor” dedi.

 

TOKİ’DE YAPIMI DEVAM EDEN CAMİ VE OKUL ŞANTİYESİ ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

       Adnan Menderes Mahallesi’nde TOKİ konutlarında yapımı devam eden okul ve cami inşaatını gezen AK Parti Milletvekili Temel Coşkun, şantiyede incelemelerde bulundu, çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Ziyarette TOKİ yönetimi ve ihaleyi alan müteahhit firma sahibi ve yetkilileri de hazır bulundular.

       Adnan Menderes Mahallesi sakinlerinin de yer aldığı ziyarette mahalle halkı, Milletvekili Coşkun’a özellikle teşekkür ettiler. Mahallenin en önemli ihtiyacı olan okul ve caminin yapımı sürecinde ve çalışmaların denetlenmesi, incelenmesi konusunda Milletvekili Coşkun’un her zaman yanlarında olduğunu ve süreçle ilgili bilgileri güncel olarak kendileri ile paylaştıklarını ifade ettiler.