HASTANE RANDEVU SİSTEMİNE YENİ EK UYGULAMA GELİYOR

     Bilindiği gibi MHRS adı verilen sistemle vatandaşlar, Türkiye’nin her yerinden 182 nolu hattan veya internetten istediği hastaneden ve doktordan randevu alabilmekteydi. Ancak hastanelere başvurularda randevu alma alışkanlığının yerleşmemiş olması nedeniyle uzun süre bekleyen vatandaşlar da sıkıntı çekmekteydi. Yalova Kamu Hastaneleri Birliği bu durumun önüne geçmek için yeni bir uygulama başlattı. Artık yeni düzenlemeye göre hastaneye randevusuz gelen vatandaşın bir sonraki gelişi için MHRS sistemine kayıtlar hastane içinde de yapılabilecek. Bu amaçla çalışmalarını hızlı ve kaliteli bir şekilde tamamlayan Yalova Devlet Hastanesi de vatandaşların bir dahaki gelişlerinde aynı sıkıntıyı çekmemesi için özel personel görevlendirdi.

       Uygulama ile ilgili bilgi veren AK Parti Milletvekili Temel Coşkun,“Gerek vatandaşlarımızın daha kaliteli hizmet alması gerekse de sistemin kullanım amacına daha verimli ulaşması amacıyla Yalova Devlet Hastanemizde MHRS kayıtlarını yapacak personellerin görevlendirilmesi sağlandı. Hastaneye gelip muayene olan vatandaşımız bir sonraki gelişi için 182 nolu hattan veya internetten randevu almakta zorlanıyorsa biz kendisine bizzat hastanede hemen yardımcı olunmasını sağlayacağız. Özellikle yaşlı ve yardıma ihtiyacı olan hastalarımızın taleplerini bu sayede karşılamış olacağız. Böylelikle hastalar saatlerce muayene sırası beklemeyecek ve hastanemizden daha hızlı hizmet almış olacak” şeklinde konuştu.

      Bakanlığın kurduğu merkezi sistemin hedefleri sebebiyle vatandaşın hastane telefonlarından randevu taleplerinin teknik olarak karşılanmasının mümkün olmadığının altını çizen Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “Burada asıl amaç, merkezi randevuların en kapsamlı ve en iyi şekilde vatandaşımıza sunulması, hastanelerdeki sıra bekleme meselesinin en aza indirilmesi ve halkımızda randevu alma konusunda bir farkındalığın oluşturulmasıdır” dedi.   

 

ALTINOVA 250 KİŞİ KAPASİTELİ SPOR SALONU İHALESİ MÜJDESİNİ VERDİ

Çavuşçiftliği Harmanlar Mevkiinde 5.250 metrekarelik Spor Genel Müdürlüğüne tahsis edilen taşınmaz üzerine 250 kişilik spor salonu yapımı proje ve yaklaşık maliyet çalışmaları tamamlanarak ihale aşamasına gelmiştir. Yalova’nın ilçelerine kadar spor hizmetleri götürüldüğünü ifade eden T.B.M.M. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Temel Coşkun, “Merkez’de 2500 seyirci kapasiteli, Çınarcık’ta 250 seyirci kapasiteli spor salonları ardından Altınova ilçe Merkezi, belde ve köylerinin de istifade edebileceği 250 kişi kapasiteli spor salonu inşaatı ihale edilme aşamasına gelmiştir. İlçelerde yaşayan vatandaşlarımıza kadar yaygınlaşan gençlik ve spor hizmetleri ile ilimizde gençliğe yatırımlarımızı sürdürmeye, sporun daha ilerlemesi ve gençlerimizin spora teşvik edilmesi için devlet olarak yükümlülüklerimizi yerine getirmeye devam ediyoruz. Altınova halkımıza hayırlı uğurlu olsun diliyorum” dedi.