Cumhurbaşkanlığı helikopteriyle Yalova’ya gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti  Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Atatürk Stadyumunda karşılayanlar arasında Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da yer aldı.

Kongrenin yapılacağı salon önünde toplanan halka hitap eden Erdoğan, “Malum yola çıkarken bir şey söylemiştik, neydi o? 'Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece.' İnşallah gideceğiz gündüz gece. Hiç endişeniz olmasın ve bize Allah'ın izniyle hizmet yarışında engel olmak isteyenler netice alamadılar ve biz sizlerle beraber bu vatana hizmet yolunda, millete hizmet yolunda sizlerle beraber yürüdük ve ülkemizi hamdolsun bugünlere getirdik. Bakın uzakları yakın ettik. Öyle mi'Düşünün şöyle; 20 yıl, 30 yıl öncesini. Buradan arabalar kuyruk olacak, saatlerce o kuyruklarda bekleyeceksin, ondan sonra denizden karşıya geçeceksin. Şimdi artık böyle bir şey kaldı mı' ve olmaz diyorlardı, oldu mu? Osmangazi Köprüsü ile işin bir tarafı bu tarafta, diğer ayağı karşı tarafta. Bak nerelerden nelere geldik. Hamdolsun, İstanbul'dan arabana bin 1.5 saatte Bursa" diye konuştu.

14 AY SONRA YEREL SEÇİMLER YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 ay sonra yerel seçimlerin yapılacağını hatırlatarak, "Hedef nedir? Önce Yalova'yı gerçek sahiplerine emanet etmek. Böyle asırlık ağaçları kesenlerle, asırlık ağaçları idam edenlerle bir yere gidilmez. Bunlarda çevrecilik diye bir şey yok. Bunlarda yeşile saygı diye bir şey yok. Onun için de gereken dersi inşallah 2019 Mart'ında vermek için hazır mıyız? Ama ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları, kapı kapı dolaşmaya var mıyız?" dedi. 

Bütün yapılanları anlatacaklarını, bu seçimde 3-3,5 milyon gencin oy kullanacağını hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunların birçoğu 16 yıl önce, 18 yıl önce bu ülkede durum neydi, şimdi ne oldu bunu bilmiyor. Onlara bunu anlatacağız. Çalışmalarımızı çok yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. İnşallah ben inanıyorum ki önce Mart 2019, ardından Kasım 2019 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi seçimlerini de hep beraber el ele, omuz omuza evelallah kazanacağız. Ben Yalova'nın bu güzel insanlarına son söz olarak şunu söylüyorum; Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan daha sonra kongrenin yapılacağı salona girerek vatandaşları selamladı. Erdoğan, Protokol konuşmalarının ardından salonu dolduran partililere ve vatandaşlara hitap etti. 16 Nisan Halk Oylaması'nda yaklaşık yüzde 50 ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne "evet" diyen Yalovalılara şükranlarını sunan Erdoğan, vatandaşlara "İnşallah bu oranı 2019 seçimlerinde çok daha yukarılara çekeceğiz. Buna var mıyız? Buna hazır mıyız?" şeklinde seslendi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Gazi Mustafa Kemal'in emaneti Yalova'yı her alanda geliştirmek, kalkındırmak için 15 yılda eski rakamla 4 katrilyon liradan fazla yatırım yaptık. Nereden nereye... Üniversiteyle buluşturduğumuz bu şehirde bin 400 kişilik yüksek öğretim yurdu, 908 yeni derslik inşa ettik. Sağlık alanında 12 termal tesis projesini hayata geçirdik. Şu anda 400 yataklı devlet hastanesiyle ilgili proje çalışmaları hamdolsun tamamlanma durumunda. Toplu konuttan bölünmüş yola, spor tesislerinden tarım desteklerine kadar her alanda Yalova'ya çok önemli hizmetler getirdik. İstanbul-İzmir Otoyolu aynı zamanda Yalova'nın projesidir. Hizmete açılan Osmangazi Köprüsü ve açılan otoyol bölümleri sayesinde Yalovalılar artık körfezi dolanmadan, trafiğe girmeden İstanbul'a ulaşma imkanını elde ettiler. Önümüzdeki yıl tamamlanacak, ülkemizin en uzun tünellerinden Orhangazi Tüneli'nin hizmete alınmasıyla ulaşım konusunda yeni bir döneme girileceğine de inanıyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde Yalova'ya daha büyük hizmetler de gelecek. Çünkü biz bu ülkeyi, bu milleti, Yalova'yı, sizleri seviyoruz. Bunların hepsini de sizleri de makam, mevki, para, pul, şu bu için değil, sadece Allah için seviyoruz. Bunun için de kimsenin kökenine, mezhebine, meşrebine bakmıyoruz, herkesi yaratılmışların en şereflisi olarak görerek bağrımıza basıyoruz. Zira biz insanları yaratandan ötürü sevdik. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü, Abazası, Boşnağı, Arnavutu, 80 milyon bizim gözümüzde tek. Niye? bizi yaratan Allah onları da yarattı."

Teşkilat mensuplarının bunları yaptıklarında milletin kulağının ve kalbinin onlarla değil kendileriyle olduğunu çok daha iyi göreceğini anlatan Erdoğan, Raiba'nın tek başına, onların yalanlarının ve içi boş tüm vaatlerini yerle yeksan etmeye yeteceğini dile getirdi. Erdoğan, katılımcıları ayağa kaldırarak "Çok yordum sizleri. Oturarak yoruldunuz, biliyorum." diyerek, partililere Rabia işareti yaptırarak "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet." dedi. Erdoğan, kongrenin Yalova için yeni bir milat olması temennisinde bulunarak konuşmasını tamamladı.

Yalova 6. Olağan İl Kongresine Başbakan Yardımcıları Hakan Çavuşoğlu ile Fikri Işık, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, milletvekilleri ile partililer katıldı.

Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konuşmasının ardından kılıç hediye etti. Kongrede Yusuf Ziya Öztabak ile yola devam kararı alındı.