Yalova Devlet Hastanesi 233 Milyon TL'ye ihale edildi

AK Parti önceki dönem İl Başkanı ve Yalova Belediye Başkan adayı Yusuf Ziya Öztabak,  Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol ile İl Başkanı Muğlim Bağatar'ın uzun süredir Ankara nezdinde yaptıkları girişimler sonuç verdi. Yalovalıların uzun süredir beklediği devlet hastanesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel talimatı ile tasarruf tedbirleri dışına çıkarılarak ihalesi yapıldı.

Sağlık Bakanlığı'nda gerçekleştirilen “Yalova 400 Yataklı Devlet Hastanesi Yapım İşi” ihalesinde en avantajlı teklifi 233 Milyon TL ile TETİŞ YAPI + MYS YOL YAPI ortaklığı verdi.

Nitelikli sağlık ve 2 bin kişiye istihdam

Yalova AK Parti Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak, bu dev yatırımın 1 Nisan'da başlayacak olan Yalova iktidarının ilk işareti olduğunu ve hizmetlerin ardı arkası kesilmeden süreceğini ifade etti. AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar ise Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol'un büyük gayretleri ile Yalova'ya çok önemli bir yatırım kazandırmanın gurunu yaşadıklarını belirtti.

Bağatar, “Yaparsa AK Parti yapar”

Başkan Bağatar, “Yaparsa yine AK Parti yapar. Sayın Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz, Belediye Başkanlarımız, Milletvekillerimiz ve tüm hizmet gönüllüsü AK kadrolarımızla Yalovamıza çağ atlatacağız” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki günlerde temelinin atılması beklenen Yalova Devlet Hastanesi bünyesinde 2.000 kişi istihdam edilecek.

Hastane;

-400 Yataklı

-200.000 Metrekare Arsa

-524 Deprem İzolatörlü Güvenli Bina

-80.000 Metrekare Kapalı Alan

-1000 Araçlık Otopark

-4 Cepheden 14 Giriş

-130 Poliklinik

-221 Tek Kişilik Oda

-15 Ameliyathane

-105 Yoğun Bakım ve Palyatif Yatağı

-Anjiyo, KVC Birimleri

-Yanık Ünitesi

-Onkoloji Hizmet Birimi

-Anaokulu ve Kreşten oluşuyor.