Cumhuriyet Bayramı’nda ‘Bayrak’ yürüyüşüne katılmanın milli bir görev olduğuna vurgu yapan Başkan Koçal, konuya ilişkin şunları söyledi:

Cumhuriyete inanmak halkın egemenliğine ve demokrasiye inanmaktır. Sosyal veya muhafazakar demokrat olma iddiasının olmazsa olmazıdır. Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak bir onur ve şereftir. Cumhuriyet Bayramı’nda bayrak yürüyüşüne katılmakta milli bir görevdir. Tüm Yalova halkını olduğu gibi, belediye personelini de bu yürüyüşe davet etmek kadar meşru bir şey olamaz. Geçen sene yaptığımız cumhuriyet yürüyüşünde yanımda poz vermek için, fotoğraf çektirmek için itişip kakışanlar, bu sene ellerinde istismar edecek malzemeleri kalmayınca şaşırmış durumdalar. Yoksa cumhuriyete de mi karşılar?

‘Çarşı her şeye karşı’ mantığıyla muhalefet etmeyi, her şeye karşı gelmek zanneden zihniyet, cumhuriyete de, CHP’ye de yakışmıyor. Bunu 5 ay sonra seçim endişesiyle yapıyorlarsa, kendilerine tavsiyem; ayağı yere basan, gerçekleştirilebilir proje üretsinler. Cumhuriyet ve Atatürk’e layık olmak, hizmet etmek ve bilgi toplumunun paradigmalarına uygun, çağdaş bir kentte yer almanın heyecanıyla proje üretip, hayata geçirmekle mümkündür.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda on binlerle yapacağımız ‘Bayrak’ yürüyüşüne tüm halkımızı davet ediyorum’ dedi.