Adalet ve Kalkınma Partisi Yalova İl Teşkilatı’nın, 2 Mart 2013 tarihinde Merkez İlçe Toplantı Salonu’nda, AK Parti rozetini geçtiğimiz gün takan, Yakup Koçal ile ilk defa birarada basının karşına çıktıkları toplantıda, bir gazetecinin, “Koçal’dan sonra, sırada Metin Dağ da var mı?” sorusuna, AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan’ın verdiği cevap; “Bizim partimizin kapıları herkese açık” şeklindeki değerlendirmesi, Metin Dağ’a yeşil ışık yollandığı şeklinde yorumlanıyor.
  Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ’ın, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın, AK Parti rozeti taktıktan sonra, Metin Dağ’a “Bekle..!” dediği idaaları da Yalova ve Çiftlikköy’de konuşulurken, Çiftlikköy AK Parti İlçe Yöneticileri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ile AK Partili üyeler, Metin Dağ isminin Adalet ve Kalkınma Partisi ile anılmasına isyan ediyorlar.
  Hafta başında Ankara’ya, AK Parti Genel Merkezi’ne giderek, Metin Dağ’a, AK Parti kapılarının kapatılması için temaslarda bulunacaklarını belirten AK Parti Çiftlikköy İlçe Teşkilatı Yöneticileri, Metin Dağ’ın AK Parti’nin Çiftlikköy ilçe kapısından asla girmesine izin vermeyeceklerini belirtiyorlar.

Metin Dağ’ın, 12 Mart’ta, CHP rozeti takacağı iddaları var
  Öte yandan, Metin Dağ’ın Yakup Koçal’ın girişimleriyle, Adalet ve Kalkınma Partisi rozeti takacağı iddaaları üzerine, Cumhuriyet Halk Parti İl Başkanı Özcan Özel bir açıklamada bulunarak, “Metin Dağ CHP rozeti takacak” açıklamasında bulundu.
  Gözler bir taraftan Adalet ve Kalkınma Partisi İl Teşkilatında, bir taraftan da Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü’nde...
  Çiftlikköy’de, Metin Dağ’ın, CHP veya AK Parti’de siyaset yapması durumunda, siyaset bir hayli hareketleneceği gibi, yerel seçimlerin kıran kırana bir mücadele içinde geçmesi bekleniyor. Haber: Ayhan Polat