Dağ, “Ben oda başkanı olarak maaş almıyorum”

Başkan Dağ, “Ben oda başkanı olarak maaş almıyorum. Biri çıkıp diyemez ki Adnan Dağ, oda başkanlığı görevinden dolayı maaş alıyor. Tek aldığım ücret, 30 TL’dir. Bu parayı da aidat olarak düşüyorum.

2 yıl önce yapılan Yalova Umumi Ağaç İşleri ve Döşemeciler Odası Başkanı Genel Kurulu’nda, oda başkanlarının maaşının olması gerektiğini söylediler. Bende, ‘oda başkanlarının maaşı sadece 30 TL olmalıdır. Benim esnafımın durumu kötüyken, oda borçlarını ödeyecek kaynaklara sahip değilken, kendime maaş almayı yakıştırmıyorum’ dedim.

Ben, oda başkanlığı görevine gönüllü olarak geldim. Yalova esnafına hizmet için buradayım.”

 

Dağ, “Yalova’yı fuar merkezi yapalım”

“TÜYAP Fuar Merkezine gittim. Oradaki yetkililerle konuştum. Bana dediler ki biz bir buçuk milyon kişi beklerken 750 bin kişi geldi. Nedenini sordum, ‘ulaşım sıkıntısı’ dediler. Biz Yalova’da fuarlar için çalışmalar yaptık.

Ulaşımın en rahat olduğu il Yalova’dır. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan iniyorsunuz, 28 dakika sonra Yalova’dasınız. Anadolu yakasından Yalova’ya 45 dakika. Avrupa yakasından gelseniz 45 dakika. İzmir’den Yalova’ya 3,5 saatte, Ankara’dan Yalova’ya 3 saat geliyorsunuz. Yalova’ya ulaşmakla ile ilgili sorun yok. Yalova’yı fuar merkezi yapalım. Bugün Almanya’nın Nürnberg kenti, sadece fuarlardan geçiniyor. Yalova’nın fuar merkezi olmaması için bir eksiği yok. Yalova’da, fuarlar yapılacağının gündeme alınması durumunda bile, otel yatırımları Yalova’ya akın eder. Bu da esnafa müthiş şekilde para akışı demek olur.’’

Dağ, “Yalova da siyasiler başarısız, bürokratlar başarılı”

“Yalova, bürokrasi yönünden çok şanslı bir şehir ama siyaseten çok şanssız bir şehir. Yalova’da siyasetçilerin bıraktığı eser var mı?

Bir önceki dönem Yalova Valisi Yusuf Erbay’ın yaptırdığı mavi-yeşil yol, bir bürokratın ısrarla takip ettiği, istediği bir hizmettir. Zamanında bu önemli projeyi eleştirenler oldu. Şimdi bu hizmetin kente katsı her platformda konuşuyor. İnsanlar Yalova’ya kamp yapmak için, mavi-yeşil yolu kullanarak, kentin keşif edilmemiş birçok notasına bu yollarla ulaşabiliyorlar. Yalova’da gezilecek görülecek çok yerler var. Yalova’nın tüm köylerini yeşil-mavi yolla birleştirildi.

Biz, Yalova’nın tanıtımını yapamıyoruz. İstanbul’da ki her iki havaalanı ve tren garlarına Yalova’da turistik yerlerin maketlerinin konmasıyla, Yalova’yı merak edenler, mutlaka bir gün maketlerde gördüklerini görmek isteyeceklerdir.”

Dağ, “Vali Erol ile Emniyet Müdürü Hakan Fındık, takdir edilecek bürokratlardır”

Başkan Dağ Yalova Valisi Muammer Erol ve Yalova İl Emniyet Müdürü Hakan Fındık’ın yaptığı hizmetlere övgüler yağdırarak, “Hiç kimse Valimiz Muammer Erol’un ve Emniyet Müdürümüz Hakan Fındık’ın hakkını inkar edemez.

Pandemi sürecinde ailelerinden çok bizi gördüler. Birçok kişi, yapmaları gereken görevlerinden kaçarlarken, bu bürokratlarımız salgın ile mücadelenin hep içinde oldular. Bu yapılan fedakarlıkları Yalovalıların unutmaması lazım. Aynı hassasiyeti bu süreçte siyasetçilerden pek göremedik.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.