Minibüslerin bu güzergahtan geçmesi bizi mağdur etmeye başladı’

       Minibüslerin Huzur Sokak’tan geçmesinin kendilerini mağdur ettiğini dile getiren Huzur Sokağı esnafından ismini vermek istemeyen bir vatandaş, ’Toplu taşıma araçları Rıhtım Caddesi’nden gelerek Cumhuriyet Caddesi’ni kullanıp Fatih Caddesi’ne dönüş yaptıkları güzergâhı değil, artık Cumhuriyet Caddesi’nden gelip Huzur Sokak güzergâhını kullanarak ilerliyor. Minibüslerin bu güzergahtan geçmesi bizi mağdur etmeye başladı. Yetkililerin aldığı bu karardan vazgeçmesi gerek. Minibüsler bu cadde üzerine hareketlilik getirmez. Bu esnafı iş yapamaz duruma getirir’ dedi.

‘Alınan kararda, esnafı da göz önünde bulundurmaları gerekti’

       Esnafın bu alınan kararla mağdur olduğunu belirten Argün kırtasiyenin sahibi Ertuğrul Argün,‘Bir hizmet yaparken sadece şehre ilçeye varmak değil, aynı zamanda esnafı da göz önünde bulundurmaları lazımdı’ dedi.

   ‘Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz’

      Yetkililerden bu konuya el atmalarını ve çözüme kavuşturmalarını beklediklerini dile getiren Outlet Bay-Bayan giyimin sahibi Hakan Dokur, ‘Esnafın zarar görmesinin önüne geçilmeli. Şimdiye kadar mevcut yol güzergahından minibüsler giderken, ne oldu da farklı bir güzergahtan verilmeye çalışılıyor. Şu anda mağdur durumdayız bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi.

       ‘Güzergâh bir an önce değiştirilmeli’
       Bu güzergâhın bir an önce değiştirilmesini istediğini söyleyen Derman Şifa’nın işletmecisi,‘ Burası sokak arası, minibüslerin bu sokağı kullanması yüzünden, tozdan, dumandan, gürültüden iş yapamayacağız’ dedi.

       ‘Dükkânlarımız tozdan battı’

      Trafik sıkışmasından şikayetçi olan Garaj giyim dükkânının sahibi, ‘Sıkıntımız yolla ilgili. Hem sokak dar, bir de minibüsler geçiyor. Çok toz oluyor. Millet tartışmaya başladı. Dükkânlarımız tozdan battı. Bir an önce bir çözüm bulunması lazım. Bir araba durdu mu diğer araba geçemiyor.  Zaten yol dar yetersiz olduğu için o zaman da tamamen yol kapanıyor. Sokak, toplu taşıma araçlarını kaldırmaz’ dedi.

‘Bu sokaktan başka dönülecek başka bir yer mi yok’

    Erler Ticaretin İşletmecisi, ‘Şikâyetimiz büyük. Bu sokaktan başka dönülecek başka bir yer mi yok. Sıkıntımız araçların bu yoldan geçmemesi. Burası her zaman kilitlenecek. Yol kitlendiği için biz burada perişan olacağız. Artık arabalara yol vermeye, muavinlik mi yapacağız’ dedi.

   ‘Burası bir sokak, ana yol değil’

Mustafa İlhan, ‘Sabahleyin işyerimizi açıp, temizliğimizi yapıp ondan sonra müşterilerimizi bekliyoruz. Sabahtan akşama kadar trafik gürültüsünden, tozdan ve dumandan getirdiğimiz her türlü malzeme berbat oluyor. Tek istirhamımız bu güzergâhın değişmesi. Çünkü burası bir sokak, ana yol değil’ Dedi.

‘Doğru düzgün bir park noktası yok, durak yok’

        Ana yol olmadığı için sokakta bu kadar trafiğin işler halde olması esnafı büyük sıkıntılar yaşatacağını söyleyen vatandaş, ‘Trafik sıkışıyor, araçlar geçemiyor. Doğru düzgün bir park noktası yok, durak yok. Araçlar sokakta her iki tarafta da park ediliyor. Park edildiği zaman araçlar geçemiyor’ dedi.

‘Buradaki esnaf, semt sakinleri hepimiz şikayetçi’

 

           Huzur sokak’ta lokanta işletmecisi, ‘Tek isteğimiz bu minibüslerin tozundan, dumanından, gürültüsünden kurtulmamız. Bu noktada çok mağduruz. Bir an önce bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Şehrimizin gelişmesi için bir şeyler yapılırken, diğer tarafa zarar verilmemeli. Buradaki esnaf, semt sakinleri hepimiz şikayetçi’ dedi.

Haber Foto: Gamze Yüksel