Demir yaptığı açıklamada, darbenin hukuksuzluk, vesayet ve milletin egemenlik haklarının ihlali demek olduğunu belirtti.
Türkiye'de yapılan her darbeyle ülkenin yarınlarının derin ve geçmesi mümkün olmayan yaralar aldığını vurgulayan Demir, “12 Eylül askeri darbesi aynı şekilde ülkemizin yarınlarını, hayatını çalmıştır. Darbenin bizlerde bıraktığı acı ve travma hala tazeliğini korumaktadır.” değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye’de bir daha böyle bir hareketin vuku bulmaması için iktidara ve muhalefet çok iş düştüğüne dikkat çeken Demir, şunları kaydetti; “Bizlere düşen Türkiye'de bir daha darbecilerin ve Türkiye düşmanlarının darbeyi tahayyül bile edemeyecekleri bir hukuk düzenini hâkim kılmak, millet egemenliğini tam manası ile yaşatmaktır. Umuyorum ki ülkemizde, hiç kimse ve hiçbir kurum bir daha darbe yapmayı aklından bile geçirmesin. Bu düşüncelerle, Cenab-ı Allah'tan, bir daha bu millete 27 Mayıs'ları, 12 Mart'ları, 12 Eylül'leri, 28 Şubat'ları, 15 Temmuz'ları yaşatmamasını niyaz ediyorum.”