Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Manşet, Çınarcık ve Çiftlikköy Gazeteleri İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Çınarcık Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Emine Ballı, Manşet Gazetesi Haber Editörü Melis Sütşurup ve Manşet Gazetesi Muhabiri Abdullah Bozkurt’un ev sahipliğinde, DEVA Partisi Kurucu İl Başkanı Mehmet Demirhan ve yönetimi Yalova Gazeteciler Cemiyeti’nde ağırlandı.

Kurucu İl Başkanı Mehmet Demirhan, yönetim kurulunu tanıttı. Parti olarak hedeflerinden, bakış açılarından bahseden Başkan Demirhan, kişiye bağlı değil millete bağlı bir parti olduklarını söyledi. Demirhan; “Genel Başkanımız Ali Babacan’ın fotoğrafını parti binasında görmek istediğini söyleyenler oluyor fakat Ali Babacan bunu istemiyor. Biz, partinin bir kişiyle akla gelmesini istemiyoruz. Herkesin kendi içinden bir şeyler bulabileceği ve demokratik bir parti olmak istiyoruz” dedi ve konuşmasına şu sözlerle devam etti;

“İçimizdeki arkadaşlarımızın %65’i ilk defa siyasete giren arkadaşlarımız. Parti olarak markamızı kendimiz oluşturuyoruz. Biz 9 Mart 2020 tarihinde resmi gazetede yayımlanmak üzere partimizi resmen kurduk. 11 Mart 2020’de lansmanımızı yaptığımız günün sonrasında Türkiye’de ilk Covid-19 vakasının olduğu açıklandı ve Türkiye tedbir almaya başladı. Bir nevi gölgelendik aslında genel merkez olarak. Biz görevimize 17 Temmuz’da atamayla geldik. Sonrasında hızlı bir şekilde 6 kişilik kurucular kurulu oluşturduk. 700 kişilik bir isim havuzunda 21 asil 17 olmak üzerine İl Yönetim Kurulumuzu oluşturduk.

Merkez İlçe Başkanımız Mustafa Sinan Patıl atandı. Yönetimi oluşturdu sonra hızlı bir şekilde diğer ilçe Başkanlarımızı ve İlçe yönetmenlerimizi oluşturduk. Bugüne kadar toplamda merkez ilçe dahil 5 tane İlçe Başkanımızın ataması yapıldı . Merkez ilçemizin, Altınova ilçemizin, Çınarcık ilçemizin ve Armutlu ilçemizin il yönetim kurulu oluşturuldu, yerleri tutuldu ve şuan faaliyete geçti.

“İnanmadığımız hiçbir işe kalkışmadık”

Biz İl Kongremizi şölen havasında yapacağız. Genel Başkanımız Ali Babacan’ın sözü var. Programında bir aksilik olmazsa Yalova’ya gelecek. Pandemi sebebiyle bir kısıtlamaya gidilmezse RDKM ya da Halk Eğitimde yapmayı düşünüyoruz.

Biz bu işi yapabileceğimize inanıyoruz. İnandığımız için şehrin en işlek yerine partimizi kurduk. Biz Yalova’ya yeni gelmedik, geri geldik.

Sosyal medyayı iyi kullanmaya çalışıyoruz . Dijital ve görsel particilik anlayışıyla yola çıktık. Genel merkezden teveccüh alıyoruz, diğer illere örnek gösteriliyoruz.

Bizim kadrolarımızdan 30 tane meclis üyesi adayı çıkacak. Belediye Başkan adayı çıkacak, kontenjan 3 adayımız çıkacak ve onun haricinde Milletvekili adaylarımız çıkacak.

Arkadaşlarımla gurur duyuyorum her birine siyasi hayatlarında kefilim”

Biz ideolojimizi kendimiz oluşturuyoruz. Ne sağ ne sol herkesin kendini bulabildiği bir partiyiz. Logomuz çok anlamlı, çok mesaj içerikli aslında dikkatli baktığımız zaman; son bir yağmur damlası bile kalsak içimizdeki fideyi büyüteceğiz.

Biz artı olarak eleştiriye açık bir partiyiz herkesin kendini bulabildiği bir partiyiz.

“Yalova’da neler yaptık?”

Partimizi kurduktan hemen sonra Valimiz Muammer Erol’u ziyaret ettik. Sonrasında İl Emniyet Müdürümüze gittik, sonrasında Jandarma Alay Komutanımıza gittik pandemi sebebiyle randevu veremeyen kurumlarımız oldu Ticaret odamıza gittik, Esnaflar odasına gittik. Çok güzel karşılandık. Genel Başkanımızın Ali Babacan’a ciddi bir teveccühün olduğuna inanıyoruz. Zamanla ziyaretlerimizi tamamlayacağız.” Şeklinde konuştu.

Başkan Ayhan Polat, DEVA yönetimi ile tanışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

DEVA Yönetimi, Başkan Polat’a çiçek hediye etti. Ziyaret, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Haber = Melis Sütşurup