HABER: Abdullah Bozkurt

Gazetemize açıklamada bulunan “Deniz Kaya Turizm” İşletmecisi Ertuğrul Kaya, “Ülkemiz ekonomisine, özellikle orta doğudan gelen misafirlere, bu denli bir organizasyon eksik olduğunu gördük. Turizm sektörüne Bursa’nın ünlü kayak merkezi Uludağ’da başladık.  Kış aylarında Uludağ’da vermiş olduğumuz hizmetin bir benzerini yaz-kış- bahar aylarında, İstanbul’a yakın sonra doğasıyla daha cazip Yalova’da yaklaşık 14 aydan bu yana, ATV, UTV ve CİP turlarıyla Yalova’da bir ilki gerçekleştiriyoruz.”

Kaya, “Türkiye’de bir ilk”

Ertuğrul Kaya yaptığı açıklamada, “Bir TURSAB acentesi sahibi olarak, her şey resmi, araçlar ve parkuru ruhsatlı. Ayrıca tüm araçlarımıza binen misafirlerimiz sigortalı. ATV’lerimiz var, UTV’lerimiz var ayrıca ciplerimiz var. Gelen misafirlerimiz, Valimiz ve kaymakamımızın belirlediği parkurun dışına çıkmıyorlar. Saferi yapan misafirlerimiz, eskortlarımız eşliğinde tura çıkıyorlar. Araçlarımızın tamamı sigortalı ve plakalı. Tamamı fenni muayeneye tabi. Bu Türkiye’de bir ilk.” İfadelerine yer verdi.

Kaya, “İnsanların güzel vakit geçirmesi için buradayız”

70 kişiye istihdam sağlanacağını belirten Ertuğrul Kaya, “Yerli turistlerimizi de bekliyoruz. Doğum günü, evlilik teklifi, özel günler ve hatta nişan, düğün gibi hizmetler için de yerimiz mevcut.

Yaz, kış yeni yerimiz Taşköprü Handere Mevkiinde hizmetimizi sürdürmeyi hedefliyoruz. Ortalama 70 çalışan iş arkadaşlarımız olacak. Bacasız bir fabrika olmamıza rağmen, ormanlık alanda faaliyet gösterdiğimizden işletmemiz ÇED raporu dahi aldı. A’dan Z’ye tüm prosedürleri yerine getirdik. Biz burada insanların ailesiyle, eşiyle, dostuyla güzel vakit geçirmeleri için varız. İşimiz bu.” Dedi.

Günde 1000 turist ziyaret edecek

Kaya, “Başta Yalova Valimiz Muammer Erol olmak üzere, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Şeref Tali, Yalova İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Bakçepınar, Çiftlikköy Kaymakamımız Ömer Bilgin’e çok teşekkür ediyorum. Hiçbiri bizden elini çekmedi. Bize destek oldular. Biz günde ortalama Ortadoğu ülkelerinden 1000 ila 1200 Arap turisti yeni tesislerimizde ağırlayacağız. Ciddi bir istihdam ve ülke ekonomisine ciddi bir katkı sağlıyoruz.” Açıklamasında bulundu.  

“İşimizi çok iyi yapıyoruz”

Kaya, işletmeyi ziyaret etmek isteyen misafirlere “Ülkemizdeki en büyük sıkıntı, herkesin bildiği alanda hizmet vermesidir. Biz kendi işimizi yapıyoruz. Ben turizm ve hizmet sektörüne, 12 yaşında başladım. 30 yıldır bu sektördeyim, turizmin için büyüdüm. Çekirdekten yetiştim. Yerli ve yabancı turistin nasıl bir hizmet ile mutlu olacağını çok iyi biliyorum. Tecrübemiz işletmemizin anahtarıdır. 

Yerel, yaygın basın ve sosyal medyayı çok iyi kullanıyoruz. Yapmış olduğumuz hizmeti, medyadan takip edin, sosyal medya ağlarından keşfedip, Yalova’ya gelen misafirlerimiz oluyor.” Şeklinde konuşarak, yapılan yatırımın Yalova’ya ve Türkiye’ye faydalı olacağını söyledi.