Yapılan ziyarette DEVA Partisinin kuruluşundan, amaçlarından, değer ve ilkelerinden bahsedildi. Demirhan, DEVA Partisi Genel Başkan Ali Babacan’ın selamını iletti.

Yapılan ziyarette dernek başkanı sözlerine “RESMEN BİTTİK” diye başladı.

Selim Işılak, “Kantinci esnafının bittiğini, iş yapamadığını, okulların kapalı tutulmasından ötürü büyük zarar gördüklerini söyledi. Ne yazık ki yetkililer sesimizi duymuyor.” diye konuştu.

Hükümetin yanlış yürütülen pandemi süreci kantincileri de vurdu.

Selim Işılak, hükümetin koronavirüs tedbirleri kapsamında ortaya çıkardığı politikaların anlaşılamamasından dolayı birtakım sorunlar yaşadıklarını ve her geçen gün esnafın umutlarının azalmakta olduğunu söyledi.

Kendi imkanlarıyla üyelerini ayakta tutmaya çalışan dernek başkanı Selim Işılak, hükümetin onları desteklemediğini, onlara kredi ve hibe verilmediğini, kısacası ekonomik olarak hiçbir destek alamadıklarını belirtti. Gün geçtikçe artan bu belirsizliklerin onları oldukça yorduğunu söyledi.

DEVA partisi olarak Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği’nin yaşadıkları sorunlar dinlenildi. Dernek başkanı Selim Işılak, bu konuda Demirhan ve yönetiminden destek beklediklerini söyledi.

İl Başkanı Mehmet Demirhan bu konuyla ilgili DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın söylemiyle vatandaşımızın canı risk altındayken, bütün salgının ekonomik yükünün vatandaşa yüklenmesi kabul edilemez. Hükümetin önce kendisine acı reçeteler uygulaması gerektiğini sonra tüm vatandaşlarımızın keyif çayı içebileceğini ifade etti.