Açılışa, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, Çiftlikköy önceki dönem CHP İlçe Başkanı Nedim Güler, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat, seçilmiş, atanmış, meslek oda, STK başkanları ve iş dünyasından birçok davetli katıldı.

Çiftlikköy Kırım Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yeni hizmet binası açılış kurdelesi Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ve Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay tarafından kesildi.

Yeni bina yeri açılışının ardından, Çiftlikköy 23 Nisan Parkında Kırım Gelişim Orkestrası’nın çaldığı birbirinden hareketli şarkılarla etkinlikler başladı.

Dilaver Osman Fidancılık Halk Oyunları ekibinin küçükleri, yaptıkları Kafkas Dansı ile izleyicilerden alkış alırken, Diana Mustafaeva, Mavile Mehmedova da etkinlikte izleyicilere hoşça vakit yaşatan konuk sanatçılar oldu.

Müthiş sesi ve yorumu ile kendisini dinleyenleri adeta mest eden Kırım Tatar ses sanatçısı Gulhanie Chelebi izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Gulhanie Chelebi sahne sonrası gazetemize yaptığı açımlamada; ‘Kırım Tatar Türkü’yüm, Kırım’da yaşıyorum. Kırım’da profesyonel şarkıcılık yapıyorum. Türk-Kırım-Tatar şarkıları söylüyorum. Türkiye’ye ve Yalova’ya daha önce gelmemiştim, ilk defa Türkiye’de bulundum. Türkiye ve Yalovaçok güzel. Türk insanlar çok sıcakkanlı ve cana yakınlar. Yalova’yı çok sevdim, tekrar gelmek isterim’ şeklinde konuştu.

Konuk sanatçıların yaptığı etkinlerin ardından, bu organizasyona katkı sağlayan Torü Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Torü’ye plaket, eşi Emel Torü’ye bir buket çiçek Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar taktim edildi.

Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay ise gecenin anısına konuk ses sanatçısı Gulhanie Chelebi’ye geceye yaptığı katkıdan dolayı plaket verdi.

Çiftlikköy Kırım Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zeki Ertürk, Yalova Valisi Muammer Erol, Çiftlikköy bir önceki dönemin Kaymakamı Cengiz Karabulut’a Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’a ve Töre Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Torü’ye ve Çiftlik Et Mangal işletmecisi Vahap Ulusoy’a yaptıkları desteklerden dolayı teşekkür etti.