Yapılan araştırmalar sonucunda Fevzi Çakmak Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir Dernek Lokalinde kumar oynandığı bilgisine ulaşılmasının ardından 22.09.2020 günü saat 23.30 sıralarında adli makamlardan alınan Arama Kararına istinaden, Yalova’da bir Dernek Lokali içerisinde 18 şahsın bulunduğu, Covid-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralına uymadıkları ve maske takmadıkları, 4207 sayılı Kanuna aykırı olarak kapalı alanda tütün ürünlerinin tüketildiğinin görülmesi üzerine,

Lokalde bulunan  B.L., O.E., M.İ., Z.K., M.D., S.Ö., B.Y., B.Ş., C.S., C.A. isimli şahısların iki masada kumar oynadıkları tespit edilerek masalarda bulunan 32 adet poker oyun kağıdı, 104 adet iskambil kağıdı ile toplam 1345 TL para ele geçirildi.

Ayrıca masa altına gizlenmiş halde bir miktar uyuşturucu madde bulunarak adli soruşturmaya esas olmak üzere el konuldu.

Dernek Lokali işletmecisi ile çalışanları; F.C., K.Ö. ve C.A. isimli üç şüpheli hakkında  “Kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak” suçundan, uyuşturucu madde bulundurduğu tespit edilen bir şüpheli hakkında ise “Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak” suçundan adli işlem başlatıldı. Kumar oynayan 10 şahsa 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu gereğince toplam 12.500 TL para cezası uygulandı.

Dernek Lokali içerisinde bulunan toplam 18 kişinin Covid-19 tedbirleri kapsamında mevzuat hükümlerine aykırı olarak sosyal mesafe kuralına uymadıkları, maske takmadıkları ve oyun oynamaları sebebiyle toplam 16.200 TL, bu çerçevede Lokal işletmecisine ise 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununa aykırılıktan dolayı 3150 TL idari para cezası uygulandı.

İşletme içerisinde sigara içildiği tespit edilerek tütün ürünleri tüketen kişiye 187 TL, 4207 sayılı Kanun kapsamında işletmeye ise 12.938 TL idari para cezası uygulandı.

Operasyon sonucunda Cumhuriyet Caddesi, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde faaliyet gösteren bahse konu Dernek Lokali içerisinde işletmeci ve kumar oynayan şahıslar hakkında toplamda 45.764 TL idari para cezası uygulandı ve idari işlemleri devam ediyor.