Dernek Başkanı Yusuf Ziya Öztabak tarafından Yalova Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin kısa, orta ve uzun vadeli çalışma programı sunuldu.
   Öztabak, kısa vadede üye güncellemeleri, biriken üye aidatlarının toplanması, yeni üye kampanyası yapılması, tüzel üyelerin temsilcilerinin güncellenmesi, sivil toplum kuruluşlarının ziyaret edilmesini yapacaklarını söyledi.
  Öztabak, ‘ Orta ve uzun vadede ise Üniversite-Dernek işbirliği ile çeşitli etkinlikler düzenlenmesi,  ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verilmesi, Yalova’daki yurt sahipleri ile görüşülerek barınma bursu verilmesi, hatıra ormanı kurulması, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak yardım yemeği organize edilmesi, belediye tarafından arsa-arazi tahsisi sağlanarak yurt ve sosyal tesis yapılması konusunda çalışmalarda bulunacağız. Ayrıca, Yalova esnafı başta olmak üzere,  özel sektör temsilcileri ve diğer hayırseverler nezdinde girişimlerde bulunarak büyük bir bağış kampanyası organize edeceğiz. Bu yolla yeni kampus alanındaki bir binanın,  Yalova Halkı tarafından yapımına öncülük edeceğiz’ dedi.
      Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.M.Niyazi Eruslu  da, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası tarafından “Yürütmeyi Durdurma” talebiyle Danıştay 10. Dairesi’nde açılan temyiz başvurusunda, yürütmeyi durdurma talebinin, mahkemece reddedildiği haberini paylaştı.
       Bu haber kahvaltıya katılanlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Rektör Prof.Eruslu, kısaca yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Nisan ayı içerisinde Rektörlük ve bağlı birimlerin Merkez Kampüsü’ne taşınacağını ve bu yöndeki çalışmaların da son hızla devam ettiğini belirtti. Daha sonra Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Rafet Bozdoğan da, Merkez Kampusü’nde yer alacak eğitim ve yönetim binalarının yapımına yönelik süreç hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
    Dernek Yönetimi ayrıca Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu’dan, Türkiye’de bulunan bütün üniversite rektörlerinin katılımıyla oluşan Üniversitelerarası Kurul’un toplantılarından birinin,  Yalova’da yapılmasına yönelik girişimde bulunmasını istedi. Bunun Yalova’nın ve Üniversite’nin tanıtımına büyük katkıda bulunacağı belirtildi.
     Eruslu, “Üniversitelerarası Kurul’un Yalova’da toplanması için girişimde bulunacağım. Bu yıl bir toplantı mutlaka Yalova’da olacak” dedi.
    Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Kent Konseyi Başkanı Ömer Fitoz ve Üniversite Üst Yönetimi’nin katılımıyla gerçekleştirilen kahvaltının sonunda diyalog ve işbirliğinin önemine de vurgu yapılarak,  bundan sonra daha yakın çalışma ve işbirliğine karar verildi.