Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Altınova İlçe Başkanlığı’nın 1.Olağan Kongresi, 28 Ekim Çarşamba Günü DEVA Yalova Altınova İlçe Başkanlığında saat 18:00’da gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde Adem Kahriman Altınova İlçe Başkanı olarak seçildi.

DEVA Yalova Altınova İlçe Başkanlığı’nın 1.Olağan Kongresine; Genel Merkez Kurucular Kurulu üyesi aynı zamanda Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İlker Çelik, Kurucu İl Başkanı Mehmet Demirhan, Çınarcık İlçe Başkanı Ersavaş Alaybeyoğlu, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.

Altınova İlçe Başkanlığı’nın parti binasının açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrasında kongreyi gerçekleştirmek üzere herkes parti binasına davet edildi. Kongre divan seçiminde Divan Başkanı olarak Seda Sevren, kâtip üyeler olarak Selahaddin Yiğit ve Davut Cengiz kabul edildi.

Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından İlçe Başkanı Adem Kahriman ve İl Başkanı Mehmet Demirhan konuşma yaptı.

Altınova İlçe Başkanı olarak seçilen Adem Kahriman yaptığı konuşmada; “19.08.2020 tarihinde il başkanımızın önerileri ve Genel Başkanımızın takdirleri ile Altınova İlçe Başkanı olarak görevlendirildim. Bu göreve beni layık gören başta il başkanım olmak üzere hepinize teşekkürlerimi sunarım. Altınova ilçemizin kuruluşu aşamasında beni yalnız bırakmayan değerli kurucu yönetim kurulu üyelerime şükranlarımı sunuyorum. Yeni görev alan değerli yol arkadaşlarıma da aramıza hoş geldiniz diyorum.” Dedi.

Başkan Mehmet Demirhan yaptığı konuşmasında; “Altınova ilçemizin 1.Olağan kongresinin hayırlı olmasını diliyorum. Altınova ilçe kurucu üyelerimize, kurucu yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu vesile ile benimle birlikte yola çıkan tüm arkadaşlarımı, il kurucu üyelerimizi, kurucu yönetim kurulu üyelerimizi, 5 ilçe başkanlarımızı ve ilçe yönetim kurulu üyelerimize de teşekkürü borç bilirim. Altınova ilçemizde kongre ile göreve devam edecek olan ve yeni görev alacak arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Rabbim yardımcınız olsun. Herkesi Saygılarımla selamlıyorum.” şeklinde konuştu.

Genel Merkez Kurucular Kurulu üyesi ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İlker Çelik: “9 Martta biz partimizi kurduk. O dönemde pandemiden dolayı birkaç sorun yaşandı. Teşkilatlarımızı nasıl kurarız, nasıl ulaşırız diye düşünmeye başladık. 81 il ve 922 ilçeye ulaşmamız gerekiyor ama her yer kapalıydı. Evlerimizde kapalı kalmıştık. Ama biz yine de bu yola çıkarken; düşük finans edilmiş ufak maliyetle yürütülebilecek bir siyasi parti olarak kurulduk ve bunun dijital bölümünü de hesapladık ve dünyanın ilk dijital partisi olduk. Bu süreçte tüm yönetimle dijital ortamda tanıştık. Sadece iki kriter önemliydi. Bir işini iyi yapsın, iki iyi insan olsun. Mehmet Bey ve Yalova Kurucu Heyeti de bunlardan biriydi ve Yalova görevlendirildi. Aslında bizim bir yandan hızlı hareket etmemiz gerekiyordu. Bir yandan da İktidar erken seçime gider ve biz o kriterleri sağlayamayız, 41 ilde ve üçte biri kadar ilçede teşkilatlanamayız ve seçime giremeyiz endişesi de vardı. Bunun için çok hızlı hareket etmeliydik. Bizim ilke ve değerlerimize göre doğru insanlarla çalışıp, hata yapmamalıyız. “Hız ve güvenlik”. Bugün Yalova’da onu gördüm. Hızlı ve güvenli hareket edilmiş, harika bir kadro kurulmuş. Ben Mehmet Bey’i ve diğer arkadaşları bugün görüyorum. Parti binasına çıktığımda kendimi evimde gibi hissettim ve şunu da gördüm bunu yürekten söylüyorum, şu an Yalova orta ölçekli bir şehir olarak kabul edilebilir. Şu an bu salonda gördüğüm tüm insanlar Yalova’yı çok çok daha iyi ve kaliteli yönetebilecek insanlar. Kadın katılımcıları ve gençleri görünce çok mutlu oldum. Bu kadrolarla çok güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Hayırlı olsun kongreniz. İl kongresinde de görüşmek üzere” dedi.

Gerçekleşen kongre sonucu İlçe Yönetim Kurulu Asıl Üyeler; Samet Demirci, Filiz Yıldırım, Davut Cengiz, Yakup Bulut, Ensar Sarıgül, Seda Zehir, Ali Bayat, Kadir Karacabey, Seladdin Yiğit

Yedek Üyeler; Yusuf Eryalçın, İsmail Kahraman, Melek Demir, Adem Aydın, İsmail Çizik