DEVA Partisi Yalova İl Başkanı Mehmet Demirhan, ilçe başkanları ve tüm yönetim kurulu üyeleri, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve beraberindeki heyeti parti binasında karşıladı. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar, Genel Başkanı Ali Babacan tarafından Adana’da lansmanı yapılarak başlayan tarımın DEVA’sı etkinliği hakkında yerel basın mensuplarını bilgilendirdi.

Çiftçinin sorunları dinlendi

Ardından Yalova Safran Köyü’nde çiftçiler ziyaret edildi. Buluşmada çiftçinin sorunlarını dinleyen partililer, DEVA Partisi’nin çözüm önerilerini ve kalkınma planlarını paylaştı. Sanem Oktar, DEVA Partisi’nin çiftçinin derdine “deva” olmak için iktidara geleceğini belirterek, öncelikli amaçlarının tarımı kalkındırmak olduğunu kaydetti. Bu amaçla ülkenin dört bir yanını gezerek, çiftçiyle, üreticiyle, nakliyecilerle, üretimin her aşamasında çalışanlarla görüştüklerini anlatan Oktar, kendilerine aktarılan sorunları ve beklentileri dikkatle dinleyerek çözüm önerilerini paylaştıklarını aktardı.

Çiftçinin 7 DEVA’sı başlığıyla hazırladıkları önerileri sundular

Çiftçinin 7 DEVA’sı başlığıyla hazırladıkları önerileri Başkan Yardımcısı Sanem Oktar şöyle sıraladı: “Çiftçilerin borçlarını en az 2 yıl faizsiz olarak erteleyeceğiz. Çiftçilerin kullandığı mazot, ÖTV’sini çiftçiye geri vereceğiz. Çiftçilere kullandığı gübrenin yüzde 50’sini destek olarak geri vereceğiz. Çiftçilerin toprağına, traktörüne haciz gelmeyecek, üretimi aksamayacak. Elektrik çiftçiye daha ucuza verilecek. Tarım desteklerini üretim yapılan yıl açıklayacak ve aynı yıl içinde ödemelerini gerçekleştireceğiz. Sadece aracıların değil, çiftçilerin de kazandığı bir sistem oluşturacağız.”

Hayvancılığa ilişkin politikalarını da anlatan Sanem Oktar: “Et ve süt üreticilerine ödemelerini zamanında ve planlı bir şekilde yapacağız. Yerli üretimi destekleyerek yem bitkilerini ithalata bağımlı olmaktan kurtaracağız. Yem bitkileri kullanımına yüze 50’ye kadar destek vereceğiz. Mera alanlarını geliştirerek, terk edilen yaylaları yeniden üretime kazandıracağız. Çevreye duyarlı balık üretme çiftliklerini yaygınlaştıracağız. Arıcılığa özel teşvik ve destek vereceğiz.” dedi.

Çiftçilere ziyaret sonrasında Cem Vakfı Yalova Şube Başkanı Tekin Doğan’ın kardeşi Adnan Doğan’ın taziyesine gidildi. Taziye sonrasında Sanem Oktar ve beraberindeki heyet, Yalova’da esnaf ve vatandaş ile bir araya geldi.