HABER: Abdullah Bozkurt

DEVA Partisi Yalova Kurucu İl Başkanı Mehmet Demirhan, program açılış konuşmasında, “Kocaeli İl Başkanlığı, Yalova İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri, Merkez İlçe, Çınarcık, Altınova İlçe Başkanları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, kıymetli ailelerimiz, basınımızın güzide temsilcileri, hanımefendiler beyefendiler. Demokrasi Atılım Partimizin Yalova İl Başkanlığının düzenlemiş olduğu Yalova İl Yönetim Kurulu tanıtım toplantımıza hoş geldiniz.

Eşitlik, özgürlük, toplumsal barış, umut, ortak akıl ve güçlü ekonomi vizyonu ile demokrasi ve atılım yolculuğuna, Genel Başkanımız Ali Babacan beyefendinin onurları ve Teşkilat Başkanımızın onayı ile Yalova İli olarak katılımımızın gururunu yaşıyor ve hayırlı olsun diyoruz.

DEVA Partisi Yalova İl Teşkilatımızın kuruluş aşamasında genel merkezimize yapmış olduğumuz başvuru ve değerlendirmeler sonrası Genel Başkanımızın teşrifleriyle gerçekleşen 17 Temmuz 2020 tarihli atanma kararımızla, Türkiye’mizin inşasına talip olduk ve Yalova olarak bizde varız diyoruz.” Şeklinde konuştu.

Demirhan, “Yola memleket, millet ve Yalova aşkıyla çıkıyoruz”

DEVA Partisi Yalova İl Başkanı. Mehmet Demirhan, “Yaklaşık 1000 vatandaşımızla İstişarelerde bulunduk. Önce 6 kişiden oluşan kurucular kurulumuzu, daha sonra 21 asil 17 üyeden oluşan yönetim kurulumuzu oluşturduk. Bugün demokrasi ve atılım dolu yolculuğumuza cesaret ve azimle en önemlisi sizlerin destekleriyle çıktık. Bu süreçte bizlere destek veren katkı sağlayan, moral ve motivasyonumuzu arttıran, ham kaynağı olan öncelikle Yalova kamuoyuna ve Yalovalı hemşerilerime, ailelerimize şahsım ve yönetim kurulumuz adına çok teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.

Yola memleket, millet ve Yalova aşkıyla çıkıyoruz. Gönül alan, gönül ile derdi olan Aşık Yunus ne güzel söylemiş; “Ben gelmedim dava için, benim işim sevgi için. Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim.” İşte biz de Yunus’un tarif ettiği aşk gibi böyle gönüllere talibiz.

İl Başkanı olarak adaylık sürecimde dahil olmak üzere 2 aylık bir zamanda işçi, esnaf, emekli, öğrenci, iş insanı, sivil toplum örgütleri, akademisyenler yani vatandaşlarımızla çeşitli platformlarda bir araya gelerek onların sorunlarını dinledik. Nelere DEVA olmamızı istediklerinin sorularını sorduk. Gördük, duyduk ve anladık ki DEVA insanımızın karamsarlıklarını, karmaşalarını, tedirginliklerini azaltmak için ve hatta DEVA halkımızın geleceğe yönelik beklentilerini yükselmesi anlamına gelmektedir. Tıpkı partimizin logosundaki gibi her bir üyemiz bir yağmur damlası, her vatandaşımız da yeşermeyi, büyümeyi bekleyen bir fidan olacaktır.

Demokrasi ve Atılım Partimizin öncüleri olarak yolumuzun uzun, yükümüzün ağır olduğunun bilincindeyiz. Ortak akıl ve bilgi ışığında başarının bizleri beklediğini biliyoruz. Ne diyor Mevlana hazretleri; “Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş. Dünle beraber gitti cancağızım. Ne kadar söz varsa düne ait, şimdi yeni şeyler söylemek lazım.” Açıklaması yaptı.

Demirhan “Şimdiye kadar kurulan bütün siyasi partilerden farklıyız”

Başkan Demirhan konuşmasını, “Anadolu’dan, Trakya‘dan, Doğu’dan, Batı’dan, Karadeniz’den ve Güney’den, Akdeniz’den ve Ege’den, Marmara’dan yeni gelen ruhla, yeni heyecanla, akın akın yeni kadrolara yoğrulan ve kurulan DEVA Partimiz, siyaset ve milli iradeyi güçlendirecek demokrasiyi muhafaza edecek ekonomik atılımları gerçekleştirecek donanıma, tecrübeye, birikime ve heyecana sahip bir partidir. Ayrıca birazdan sizlerle tanıştıracağımız yeni kadromuzda, yeni heyecan ve yeni bir vizyon ile Yalova’ya hizmete hazır olacak inşallah. İl ve ilçe teşkilatlanmamızın tamamlanması ve görev dağılımlarımızın sonrasında siz basınımızın güzide temsilcileri ile sık sık bir araya geleceğiz.

Bu arada İl Yönetim Kurulu üyelerimizin bazı istatistiklerini sizlerle paylaşmak istiyorum. İl Yönetim Kurulumuzda %34 oranında kadın, %20 oranında genç, %61 oranında ilk defa siyasete girecek olan arkadaşlarımız, %49 oranında Doktora, Yüksek lisans, Lisans ve Ön lisans mezunu ve öğrenci arkadaşlarımız var. Yaş ortalamamız bu arada 42. Dolayısıyla bütün bu söylenenlerden yola çıkarak şunu ifade etmek istiyorum ki, şimdiye kadar kurulan bütün siyasi partilerden farklıyız ve farklı olmaya devam edeceğiz. Rabbim çıkmış olduğumuz bu mukaddes yolda bizleri mahcup etmesin temennisiyle sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum” sözleri ile bitirdi.

DEVA Partisi Yalova İl ve İlçe Başkanları şu şekilde;

Yalova İl Başkanı Mehmet Demirhan, Yalova Merkez İlçe Başkanı Mustafa Sinan Patıl ve Altınova İlçe Başkanı Adem Kahriman Çınarcık İlçe Başkanı olduğu açıklandı.

DEVA Partisi İl Yönetim Kurucular Kurulu Üyeleri ise şu şekilde;

Ali Çalışkan, Altuğ Mert Pehlivan, Özge Öz Sayılgan, Seda Sevren, Zeynep Gündeğer, Mehmet Demirhan.

DEVA Partisi Yalova İl Yönetim Kurulu Üyeleri;

Atakan Aydın, Baha Tuna, Dilek Solay, Emre Yılmaz, Erdal Altun, İbrahim Çabuk, İsmail Yaka, Leyla Doğru, Mehmet Ali Akın, Mehmet Anıl Avcı, Necati Demir, Safa Dikyar, Sevgi Kalyoncu, Umut Kaşıkçı, Ünsal Akbay, Belgin Haspolat, Burak Demir, Emine Boyacı Aktaş, Furkan Fitöz, İbrahim İğrek, Kevser Durakoğlu, Mustafa Cengiz Yıldız, Necibe Hilal Sarp, Ramazan Özçelik, Serkan Çolak.