Sakarya Kurucu İl Başkanı Mehmet Erdoğan tarafından oldukça güzel karşılanan Demirhan ve yönetimi, memnuniyetlerini dile getirdi. Kongre öncesinde DEVA Partisi Genel Başkan Ali Babacan ile birlikte esnaf ziyaretleri yapıldı. Yapılan ziyaretlerde Ali Babacan her bir esnafın yaşadığı sorunları dinledi.

Kongre seçimlerinden sonra canlı yayın ile birlikte Ali Babacan gündem hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ali Babacan ekonomi hakkındaki değerlendirmelerinde “Ekonomi yönetiminde üç, dört kişiyi değiştirerek, ülkenin şu an içine düştüğü ekonomik krizin sorumluluğundan kurtulamazsınız.” Dedi. Babacan konuşmalarına “Senelerdir yargıya talimat veren hükümetin ilgili bakanı, hakimlere "anayasaya bağlı kalın" diyor. Yönetimin başındaki kişi anayasaya bağlı hissetmiyorken siz nasıl hakimlere "anayasaya bağlı kalın" diyorsunuz?” sözlerini ekledi.

Ali Babacan gittiği her kongrede hükümetin mevcut sorunlarını eleştirmeye devam ediyor. Babacan: “İnsanlar sırf Cumhurbaşkanını eleştirdikleri için tutuklanıyor ama kimsenin şüphesi olmasın; İnsanlar fikirlerini ifade etmekten çekinmeyecek. Türkiye, kısık sesle konuşmayacak. DEVA Partisi, ifade özgürlüğünün de inanç özgürlüğünün de teminatıdır. Kimsenin kendisini öz vatanında garip, öz yurdunda parya hissetmesine de müsaade etmeyeceğiz.” Dedi.

Ali Babacan, “Korkma Türkiye” kampanyası başlatarak vatandaşlara konuşmaları, kendilerini ifade etmeleri, sorunları anlatmaları ve eleştirmeleri çağrısında bulundu.