HABER: Abdullah Bozkurt

Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Faaliyet ve mali raporları okundu, ibra edildi. Genel Başkan Ali Babacan ve Yalova İl Başkanı Mehmet Demirhan konuşma yaptı.

DEVA Partisi Yalova İl Başkanı Mehmet Demirhan, kongre öncesi yaptığı konuşmada, “Sayın Divan, Türkiye’mizin umudu çok saygıdeğer Genel Başkanım ve kıymetli hanımefendileri, Genel Başkan Yardımcılarım, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerim, Genel Merkez Kurucular Kurulu üyelerim, İl Başkanlarım, İlçe Başkanlarım, ilimize teşrif eden bizleri bugünümüzde yalnız bırakmayan, Yalova’mız dışından gelen çok değerli misafir katılımcılarımız, Yalova’mızın Siyasi Partilerinin Çok Kıymetli Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Demokrasi ve Atılım Partisi, il ve ilçe teşkilatlarımızın, kurucuları ve yöneticileri , partimizin gönüldaşları, yerel ve ulusal basınımızın güzide temsilcileri, hanımefendiler, beyefendiler ve geleceğimizin teminatı genç kardeşlerimiz.

Cumhuriyetimizin kurucusu olan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, benim kentimdir dediği Yalova’ya, Demokrasi ve Atılım Partimizin, Yalova İl Başkanlığı olarak düzenlediği, 1.Olağan Kongremize, hoş geldiniz, sefalar getirdiniz, şeref verdiniz.

Hukukun üstünlüğü, toplumsal barış, ortak akıl, güçlü ekonomi ve umudun vizyonu olan, Demokrasi ve Atılım Partimizin, saygıdeğer Genel Başkanı Sayın Ali Babacan’ın onayıyla, Yalova İli olarak, teşkilatlarımızı oluşturduk ve oluşturmaya devam ediyoruz.

Demokrasi ve Atılım Partisi, Yalova İl Teşkilatımızın, kuruluş aşamasında, Genel Merkezimize yapılan başvurular ve değerlendirmeler sonrasında, Genel Başkanımızın onayıyla gerçekleşen, 17 Temmuz 2020 tarihli atama kararıyla, Türkiye’mizin ve Marmara’mızın incisi, Yalova’mızın inşasına talip olduk.

İlimizde, yaklaşık 1000 vatandaşımızla istişarelerde bulunduk. Öncelikle 6 kişiden oluşan kurucular kurulumuzu, daha sonra 21 asil ve 10 yedek üyeden oluşan, il yönetim kurulumuzu oluşturduk.

İl yönetim kurulumuz; %35 oranında kadın, %48 oranında genç, %65 oranında ilk defa siyasete giren arkadaşlarımızla oluşmuştur. Sayın Genel Başkanım, şu müjdeyi sizlere özellikle vermek istiyorum ki, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi, Yalova’mızda da Sayın Genel Başkanımıza ve partimize ciddi ve büyük ölçüde bir teveccüh vardır. Herkesin dilinde, gönlünde, umudunda artık bir Babacan vardır.

Yalova halkı, her gittiğimiz yerde bize diyor ki “Babacan varsa umut vardır, Babacan umudumuzdur.”

Tüm bu söylemlerimizden yola çıkarak, şunu ifade etmek istiyorum ki, şimdiye kadar kurulan, tüm siyasi partilerden farklıyız ve farklı olmaya devam edeceğiz. Milletimiz, bizden en iyisini beklemektedir. Bizim, bunu Sayın Genel Başkanımızın liderliğinde başarabileceğimize, milletimizin beklentilerine cevap verebileceğimize olan inancımız tamdır. Zaten, Ankara’dan Yalova’ya, Kars’tan İzmir’e kadar tüm kadrolar bu ışığı bizlere, milletimize vermektedir.

Bu minvalde bizler de Yalova’mızda çalışmalarımıza 7/24 devam ediyoruz. Kongrelerini tamamlayan, Merkez İlçe, Altınova İlçe ve Çınarcık ilçe teşkilatlarımızın, çalışmalarını tamamladık. Armutlu ve Çiftlikköy ilçelerimizin de teşkilatlanmaları tamamlandı, kongrelerinin de 2020 yılı bitmeden yapılmasını planlıyoruz.

43 köy,8 belde, 5 ilçe, Merkez ilçemize bağlı 14 mahalleden oluşan Mavi-yeşil şehrimiz Yalova, 270.976 kişilik nüfusa sahip kozmopolit bir şehirdir. İlimiz; İstanbul, Kocaeli ve Bursa arasında bir köprü konumu taşımaktadır.

Güzel şehrimiz Yalova’nın, tüm sorunlarına, DEVA olmak için, gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Önümüzde işi bilen, tecrübeli, güçlü, dinamik bir Genel Başkanımız, liderimiz ve yanımızda vizyonu geniş ve İşbilen kadrolar olduğu sürece, bize durmak yok, bize dinlenmek yok. Evvel Allah yapacak çok işimiz var.

Demokrasi ve Atılım Partisi, Halkımızın geleceğe yönelik, beklentilerinin yükselmesi, umudunun çoğalması anlamlarına gelmektedir. İşte, Anadolu’dan, Trakya’dan, Doğudan, Batıdan, Karadeniz’den, Güneyden, Akdeniz’den, Ege’den ve Marmara’dan gelen yeni ruhla, yeni heyecanla, akın akın gelen yeni kadrolarla, yoğrulan ve kurulan Demokrasi ve Atılım Partimiz; Türk siyasetini ve milli iradeyi güçlendirecek, demokrasiyi muhafaza edecek, ekonomik atılımları gerçekleştirecek donanıma, tecrübeye, birikime ve heyecana sahiptir.

Biz hazırız, Yalova DEVA hazır, korkma Türkiye’m, korkma Yalova’m! Artık Babacan var, Artık derdinin DEVA’sı var.

Lafı daha fazla uzatmadan, sözü ustasına vermek için, sizler gibi, ben de çok heyecanlanıyorum. İnanıyorum ki milletimiz, işi bilene, görevi ve sorumluluğu layık olana, teslim edecektir. Allah, ayağınıza taş değdirmesin Sayın Genel Başkanım.

Saygıdeğer Genel Başkanım başta olmak üzere, katılımlarınızdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Yalova halkı adına ve teşkilatlarımız adına her birinize müteşekkir olduğumuzu belirtir, saygılarımı sunarım.

Gerçekleşen kongre sonucu Yalova İl Başkanı Mehmet Demirhan, İl yönetim Kurulu Asıl Üyeler; Zeynep Şimşek Gündeğer, Ünsal Akbay, Altuğ Mert Pehlivan, Leyla Doğru, İbrahim Çabuk, Ali Çalışkan, Emre Yılmaz, Umut Kaşıkçı, Seda Evren, Necati Demir, Mehmet Ali Akın, Safa Dikyar, Atakan Aydın, Burak Demir, Zeynep Aslan Tahtalı, Özge Öz Sayılgan, Serkan Çolak, Mehmet Akif Balcan, Erdal Altun, Mehmet Anıl Avcı.

Yedek Üyeler; Mustafa Cengiz Yıldız, Turan Kürüm, Sultan Aksoy, Ahmet Çolakoğlu, Zeki Karan, Baha Tuna, Zeynep Özkap, Sevgi Kalyoncu, Rahmi Yılmaz, Seyhan Dumantepe.